„Teigiamai reagavome į prezidento V. Putino kvietimą ministrui pirmininkui M. Draghi apsilankyti Maskvoje ir deriname (...) datą“, – sakė Luigis Di Maio po derybų Maskvoje su Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu.

Šis pranešimas paskelbtas vykstant intensyviomis diplomatinėmis pastangomis sušvelninti krizę dėl Ukrainos, į kurią, Vakarų pareigūnų teigimu, Rusija rengiasi įsiveržti. Rusijos kariuomenės telkimas prie Ukrainos sienų ir Vakarų grasinimai atsakyti į invaziją skausmingomis ekonominėmis sankcijomis padidino įtampą tarp Maskvos ir Vakarų iki aukščiausio lygio nuo šaltojo karo pabaigos.

Roma buvo patikinta, kad Rusija „pasirengusi rasti diplomatinį krizės sprendimą“, per bendrą spaudos konferenciją sakė L. Di Maio ir pridūrė: „Sveikas protas ir diplomatija turi nugalėti.“

Rusija ketvirtadienį paskelbė atitraukianti daugiau karių nuo sienos, Vašingtonas tvirtina, kad Maskva vis dar telkia pajėgas potencialiam įsiveržimui.

Rusijai anksčiau šią savaitę paskelbus, kad išveda pajėgas, Jungtinės Valstijos, NATO ir Ukraina teigia nematančios jokių kariuomenės atsitraukimo požymių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)