Į Romą ir Vatikaną plūstantys maldininkai gali įsigyti pergamentą su popiežiaus Pranciškaus palaiminimu, ir už jį gautos lėšos keliauja į Vatikano labdaringos veiklos departamentą.

Tačiau ne visi parduodami palaiminimai yra originalūs.

Vidaus reikalų ministras Angelino Alfano žurnalistams parodė vieną iš tokių dokumentų, kuris parašytas keliomis kalbomis, užtvirtintas netikru popiežiaus antspaudu ir kurį puošią besišypsančio iš Argentinos kilusio popiežiaus nuotrauka.

Bendradarbiaudami su Vatikano policija detektyvai rado spausdintuvą, kuriuo buvo spausdinami šie dokumentai ir netoli Šv. Petro bazilikos esančią parduotuvę, kurioje buvo pardavinėjami padirbti palaiminimo raštai.

Spalvingi ir puošnūs pergamentai, kurie daug amžių buvo dekoruojami ir rašomi ranka bei perkami tuoktuvių arba krikštynų proga, nuo sausio mėnesio yra leidžiami elektroniniu būdu, siekiant sumažinti gamybos kaštus ir sumažinti jų padirbimo galimybes.

Vatikanas siekia pažaboti sukčius, kurie mausto į jį atvykstančius turistus ir maldininkus, siūlydami jiems iš pažiūros „oficialias“ rinkinius už nepaprastai didelę kainą arba padirbtas prekes.

Remiantis ministerijos pranešimu, per devynis kovos su padirbtomis prekėmis mėnesius „Italijoje buvo konfiskuota beveik 250 mln. daiktų“, kurių vertė siekia 716 mln. eurų;tai yra dvigubai daugiau negu 2014 metais.

Tarp praėjusią savaitę per reidus konfiskuotų padirbtų daiktų yra vaikams pavojingų žaislų, nurodė A.Alfano.