Parlamente įstatymo projektą palaikė 55 parlamentarai, prieš buvo 34.

Taip Estija tapo pirmąja tokį žingsnį žengusia Vidurio Europos šalimi.

Estijos premjerė Kaja Kallas savo tviterio paskyroje kalbėjo apie istorinį sprendimą ir teigė, kad didžiuojasi savo šalimi. „Kuriame visuomenę, kurioje gerbiamos visų teisės, o žmonės gali laisvai mylėti“, – tvirtino K. Kallas.

Taip pat tos pačios lyties asmenys gali sudaryti ir kohabitacijos arba gyvenimo kartu sutartį, o registruoti partneriai pagal įstatymą supaprastinta tvarka gali įregistruoti ir santuoką.


Įstatymas atveria duris ir santuokoje gyvenantiems tos pačios lyties asmenims įsivaikinti. Gavę biologinio tėvo ar motinos pritarimą, tos pačios lyties asmenys gali įsivaikinti ir vieno iš partnerių atžalą. Įstatymu įtvirtintas principas, pagal kurį vaikas negali turėti daugiau nei dviejų tėvų.

Taip pat išlieka principas, numatantis, jog teisės ir pareigos vaiko atžvilgiu pirmiausia priklauso biologiniams tėvams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)