Pasak Prancūzijos dienraščio „Liberation“ žurnalistės Laure Bretton, prezidentas su F. Castro kalbėjo apie valandą.

„Priešais mane buvo vyras, įėjęs į istoriją“, – F. Hollande'as pasakojo žurnalistei.

Vėliau Prancūzijos vadovas taip pat susitiko su F. Castro broliu, dabartiniu Kubos lyderiu R. Castro.

Anksčiau pirmadienį kalbėdamas Havanos universitete, F. Hollande'as teigė, kad Prancūzija padarys viską, kad užtikrintų, jog priemonės, pakenkusios Kubos plėtrai, būtų galiausiai panaikintos. Vadovas omenyje turėjo Havanai pritaikytą JAV prekybos embargą, kuris, nepaisant diplomatinių santykių atšilimo tarp Kubos ir JAV, išlieka galioti.

F. Hollande'as pranešė apie planus padvigubinti stipendijų skaičių, kurios leistų Kubos studentams tęsti savo studijas Prancūzijoje. Be kita ko, prezidentas pirmadienio rytą Kubos katalikų Bažnyčios vadovui kardinolui Jaime Ortega įteikė aukščiausią Prancūzijos apdovanojimą – Garbės legiono ordiną. Kubos katalikų Bažnyčia atliko tarpininkės vaidmenį tarp disidentų ir komunistinės Kubos valdžios.

BBC korespondentas Havanoje pastebi, kad, priešingai nei kai kurios kitos Europos šalys, Prancūzija ilgą laiką išlaikė gana gerus santykius su Kuba ir šiuo metu nori pasinaudoti nauju tos šalies ekonominiu atvirumu.

F. Hollande'as yra pirmasis Prancūzijos vadovas, aplankęs Kubą nuo 1898 m., ir pirmasis Vakarų lyderis, atvykęs į šią salą nuo 1980-ųjų. Nemažai aukšto rango JAV ir Europos šalių politikų apsilankė Kuboje po to, kai Vašingtonas ir Havana gruodį pranešė apie diplomatinių santykių atnaujinimą.