Kaip skelbia vyriausiasis blogsochi.ru redaktorius Aleksandras Valovas, daugiaaukštis buvo pastatytas Galinos Lebedevos – skandalingai pagarsėjusio politiko Vladimiro Žirinovskio sutuoktinės – bendrovės užsakymu, skelbia realty.newsru.com.

Kaip rašo A. Valovas, pastatą statė liūdnai pagarsėjusi bendrovė „JugSpecStroj“ (miestui skolinga statybų išlaidas), užsakovas buvo bendrovė „Raritet“. Remiantis juridinių asmenų registro duomenimis, bendrovė „Raritet“ priklauso G. Lebedevai.

Išvadą, kad V. Žirinovskio žmonos ir šios moters pavardės sutampa neatsitiktinai, tinklaraštininkas daro remdamasis 2011 metų V. Žirinovskio turto deklaracija, kurioje politikas įvardijo visas jo sutuoktinei priklausiančias bendroves, tarp kurių buvo ir „Raritet“.

Dabar, remiantis 2014 metų rugpjūčio 5 dienos Šiaurės Kaukazo regiono federalinio arbitražo teismo nutartimi, minėtasis pastatas, kurį nugriauti reikalavo Sočio miesto administracija, nugriautas nebus – esą „JugSpecStroj“, bendrovė „Raritet“ ir Sočio miesto valdžia pasirašė taikos sutartį.

Remiantis susitarimu, „Raritet“ įpareigota per 90 dienų į Sočio miesto biudžetą pervesti 50 mln. rublių (3,45 mln. Lt). Miesto valdžia pasižada panaikinti pastato areštą ir leisti jį eksploatuoti.

Tinklaraštinininkai prisimena, kaip dar balandį V. Žirinovskis Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui skundėsi Sočio pareigūnų darbu, kurie „specialiai statybų dokumentuose privelia klaidų“, o vėliau nesutinka objekto patvirtinti ir reikalauja jį nugriauti.

„Žmonės banke paėmė paskolą, o dabar turi iš savo kišenės jį nugriauti. Mes žlugdome žmones... Palikite statybas ramybėje. Taip, būna atvejų, kai neišvengiama pažeidimų, tačiau dėl tokių niekų griauti? Pakeiskite savininką, nubauskite statytojus, bet kam griauti namus, objektus? Kam tie buldozeriai?“ - niršo V. Žirinovskis.

10 „dingusios“ žmonos namų ir sūnui priklausantys apartamentai Dubajuje

2013 metais kilo skandalas, susijęs su faktu, kad V.Žirinovskis savo 2012 metų turto deklaracijoje nepateikė duomenų apie žmonos pajamas.

2013 metų balandį politikas Ilja Ponomariovas kreipėsi į Valstybės Dūmos pajamų komisiją ir išreiškė įtarimą, kad V. Žirinovskis su žmona yra išsiskyręs fiktyviai – tik tam, kad galėtų nenurodyti jos pajamų ir nuslėpti šeimos turtus.

Priminsime, kad, remiantis prieš prezidento rinkimus pateikta V. Žirinovskio turto deklaracija, jis pats neturi nieko, išskyrus deputato algą ir automobilį GAZ-21.

Jo žmona, kaip nurodyta deklaracijoje, turi 16 žemės sklypų, du gyvenamuosius namus, tris butus, aštuonis ūkinius pastatus ir du prabangius automobilius („Smart“ ir S klasės „Mercedes-Benz“).

Žmonai iš politiko turto deklaracijų paslaptingai dingus, V. Žirinovskis joje nurodė turįs tris sklypus su gyvenamaisiais namais, penkis žemės ūkio paskirties sklypus, du nebaigtus statyti gyvenamuosius namus ir automobilį „Volga“.

Politikas paaiškino, kad deklaracijoje nenurodė „dingusios“ žmonos turto ir pajamų, nes nuo 1996 metų vasario jie kartu negyvena, likusi tik „bažnytinė santuoka“.

Sutuoktiniai kartu nuo 1971 metų. Kaip patikino V. Žirinovskis, „jis nesiskyrė nei šiais, nei praeitais metais, nei prieš 10 metų, nei prieš 20 ar 30“. Galiausiai I. Ponomariovą jis padavė į teismą dėl šmeižto ir netgi pareikalavo 3 mln. rublių (0,21 mln. Lt) moralinei žalai atlyginti.

Tačiau teismas skandalingo politiko ieškinį patenkino tik iš dalies – skirta 50 tūkst. rublių (3,45 tūkst. Lt) kompensacija.

2013 metų V. Žirinovskio turto deklaracijoje G. Lebedevos taip pat nėra.

Įdomūs reikalai ir su V. Žirinovskio sūnaus Igorio Lebedevo turtais. 2014 metų pradžioje „Kovos su korupcija fondo“ vadovas Aleksejus Navalnas I. Lebedevą apkaltino slapta turint prabangų butą Dubajuje, kuriame net septyni vonios kambariai.

Dubajaus nekilnojamojo turto registro dokumentuose, kuriais remiasi A. Navalnas, yra I. Lebedevo paso kopija.

Opozicionieriaus jo sūnui mestus kaltinimus V. Žirinovskis atmeta ir teigia, kad „šio debilo pareiškimų nekomentuos“.