Saidas Mohamedas Aggadas naujienų agentūrai AFP sakė, kad tik trečiadienį kartu su visa šalimi sužinojo, kad jo 23 metų sūnus Fouedas buvo vienas iš trijų ginkluotų užpuolikų, lapkričio 13 dieną siautėjusių koncertų rūmuose, kur žuvo 90 žmonių.

„Žinoma, esu nustebęs“, – sakė jis žurnalistams prie savo namų šiauriniame Strasbūro priemiestyje Bišeme.

„Būčiau pats jį nužudęs“, – pridūrė tėvas, jeigu būtų žinojęs, kad jo sūnus ketina dalyvauti džihadistų atakose, per kurias iš viso žuvo 130 žmonių.

S.Mohamedas Aggadas sakė žinojęs apie savo sūnaus kelionę į Siriją 2013 metais su jaunuolių grupe iš Strasbūro apylinkių, bet nežinojo, kad jis jau sugrįžo.

„Paskutinį kartą jį mačiau prieš dvejus metus, kai jis išvažiavo. Man trūksta žodžių. Aš sužinojau tik šį rytą. Man reikia susikaupti“, – kalbėjo tėvas.

Fouedas Mohamedas Aggadas buvo paskutinis identifikuotas iš trijų koncertų rūmuose siautėjusių užpuolikų. Visi jie buvo prancūzai.

Du kiti užpuolikai buvo įvardyti kaip 29 metų Omaras Ismailas Mostefai ir 28 metų buvęs Paryžiaus autobuso vairuotojas Samy Amimouras. Jie taip pat buvo Sirijoje.

Du iš trijų ginkluotų užpuolikų po išpuolio „Bataclan“ rūmuose susisprogdino, apsijuosę mirtininkų diržais. Trečią nukovė policijos pareigūnai, šturmavę koncertų salę, kurioje buvo šimtai žmonių.