Dešinioji žiniasklaida ir daug socialinių tinklų vartotojų kaltino 32-ejų politikę iš kairiojo „Unidas Podemos“ (UP) aljanso, kad ši kasininkės darbą nutylėjo tyčia, nes tikriausiai jo gėdijasi. Kovotoja prieš klases esą paaiškėjo esanti „klasinės visuomenės šalininkė“.

Tada Ispanijoje kilo didelė diskusija dėl kasininkės darbo svarbos. Ministrė netruko sureaguoti į diskusiją. „Žinot, ką? Iš visos profesinės patirties, kurią turėjau, kasininkės patirtis ko gero yra ta, kuri man labiausiai padeda būnant ministre, - rašė psichologė tviteryje. – Tai man padeda nepamiršti, iš kur aš esu ir kokia yra padėtis moterų, kurioms aš atstovauju“. Esą atrodo, „jog kai kuriuos ponus trikdo tai, kad kasininkė, perkraustymo įmonės darbuotojo ir mokytojos duktė, gali tapti ministre“.

Internetinis leidinys „OKDiario“ tada papriekaištavo, kad I. Montero vis dar nepaaiškino, kodėl savo darbo vieno elektronikos tinklo filiale Madride neįrašė būtent vyriausybės skaidrumo portale. O laikraštis „La Razon“, kritikavo, kad I. Montero prieš tapdama ministre „nedirbo jokio kito tikro darbo“, išskyrus kasininkės.