Ispanija stiprina šalies saugumą ir bando užkirsti kelią jaunų musulmonų radikalizacijai po praėjusį mėnesį Paryžiuje įvykdytų atakų, kai trys islamistai nužudė septyniolika žmonių.

Ministerija pareiškime nurodė, kad Ispanijos pareigūnai tiria, ar keturi sulaikyti įtariamieji planavo surengti ataką Ispanijoje. Daugiau ji nepateikė daugiau detalių ir nebuvo pasiekiama išsamesniems komentarams.

Su tyrimu susiję šaltiniai pasakojo leidiniui "El Pais", kad tyrimas pradėtas prieš dvi savaites, kai vienas iš keturių sulaikytųjų socialinio tinklo "Facebook" paskyroje paviešino vaizdo įrašą, kuriame jis ragino kitus vykdyti džihadą.

Ispanija yra tarp kitų Europos šalių, bandančių sustabdyti jaunus šalies musulmonus nuo tapimo džihadistais Sirijoje ar Irake, baimindamasi, kad jie gali grįžti į savo tėvynę ir joje surengti išpuolius.

Ispanijos ministrų kabinetas pranešė, kad pateiks planą, kaip kovoti su šalies musulmonų radikalizacija, per kitą penktadienį įvyksiantį susitikimą. Ispanijos ir Maroko pareigūnai gruodį sulaikė septynis asmenis per bendrą operaciją, skirtą užkirsti kelią moterų verbavimui į Siriją bei Iraką ir ten palaikyti "Islamo valstybės" kovotojus.

Praėjusį rugsėjį Ispanijos pareigūnai sulaikė devynis žmones, kurie tariamai priklausė kovotojų kuopai, susijusiai su "Islamo valstybe" Meliljoje, kitame Ispanijos autonominiame mieste, esančiame Afrikoje, šiaurinėje Maroko pakrantėje.