Pareigūnai konfiskavo beveik 2 mln. eurų vertės daiktus, kuriuos, jų manymu, pavogė Tenerifės Pietų oro uosto darbuotojai. Tarp šių daiktų yra 29 prabangūs laikrodžiai, 22 aukščiausios klasės išmanieji telefonai ir 120 juvelyrinių dirbinių, pranešė policija, mananti, kad 14 suimtų įtariamųjų pardavė daug kitų vogtų daiktų vietos parduotuvėms arba internetu.

Dar 20 oro uosto darbuotojų tiriami, taip pat ir 27 juvelyrinių dirbinių parduotuvės Tenerifėje, vienoje iš septynių salų, sudarančių Ispanijai priklausančias Kanarų salas.

Policija pranešė, kad pradėjo tyrimą, kai sulaukė daug keleivių skundų dėl vagysčių iš registruoto bagažo. Pareigūnai mano, kad vagystės įvyko, kai bagažas buvo patalpintas lėktuvų bagažo skyriuje. Įtariamieji atlupo lagaminus ir paėmė vertingus daiktus, kai jų nematė nei keleiviai, nei kiti darbuotojai. „Vogtus daiktus jie paslėpė kišenėse, prisiūtose prie drabužių, arba savo asmeninėse spintelėse“, – sakoma policijos pranešime. Įtariamiesiems pateikti kaltinimai naryste nusikalstamoje grupuotėje, plėšimu su įsilaužimu ir pinigų plovimu.

Pernai Tenerifės Pietų oro uostas aptarnavo 10,8 mln. keleivių ir buvo septintas pagal užimtumą Ispanijos oro uostas. Tenerifė, didžiausia ir daugiausia gyventojų turinti Kanarų sala, turi kitą oro uostą šiaurėje. Salą ypač mėgsta saulės ištroškę atostogautojai iš Šiaurės Europos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją