Ispanija kaip ir kitos Europos šalys ėmėsi papildomų veiksmų, siekdama išvengti jos piliečių radikalizavimo ir verbavimo į islamistų grupuotes Sirijoje ir Irake po praėjusio mėnesio išpuolių Paryžiuje prieš satyrinį laikraštį „Charlie Hebdo“.

Du įtariamieji buvo suimti Ispanijos autonominiame Meliljos mieste, esančiame šiaurinėje Afrikos pakrantėje. Jie vadovavo dviems interneto svetainėms, agituojančioms už įvairias islamistines grupuotes, ypač „Islamo valstybę“. Jose pateikta medžiaga būdavo išversta į ispanų kalbą, nurodoma ministerijos pareiškime.

„Abu suimtieji, kurie naudojosi teroristinės grupės DAESH („Islamo valstybė“) strategija, verbavo moteris, kurios po apmokymų prisijungdavo prie tos teroristinės grupuotės“, – sakoma jame.

Abu įtariamieji taip pat organizuodavo susitikimus, kuriuose rodydavo vaizdo įrašus ir „Islamo valstybės“ agitacinę medžiagą, siekdami įtikinti jaunus Vakarų musulmonus dėtis prie džihadistų.

Pasak ministerijos, kai kurie į tuos susirinkimus vaikščiojusių žmonių jau ruošiasi vykti į kovotojų užimtus rajonus.

Kiti du įtariamieji buvo suimti Barselonoje ir Cheronoje, kurią katalonai vadina Žirona, už džihadistinės agitacinės medžiagos publikavimą tinkle „Facebook“.

Policija ieško galimų ryšių tarp Meliljos ir Katalonijos grupių.