(Lėktuvas) „Eurofighter“ sudužo leisdamasis Morono bazės tūpimo tako pradžioje“ apie 14 val. 20 min. (vietos laiku), sakė ji naujienų agentūrai AFP.

Vienas lėktuve buvęs pilotas, KOP kapitonas, žuvo, pridūrė atstovė.

Morono aviacijos baze dalijasi Ispanijos ir JAV karinės oro pajėgos, bet tik Ispanija eksploatuoja universalųjį kovos lėktuvą „Eurofighter“.

Šiais lėktuvais skraido ir kai kurie Baltijos oro policijos misijos dalyviai.

Šiuos lėktuvus stato gynybos grupė BAE kartu su Europos aerokosmine grupe „Airbus“ bei Italijos gynybos kontraktininke „Finmeccanica“.

Šis lėktuvas yra universalios kovinės paskirties orlaivis, galintis atakuoti taikinius žemėje, taip pat atlikti oro erdvės gynybos užduotis.

„Eurofighter“ gamybos konsorciumas vykdo didžiausią Europoje gynybos programą, konkuruodamas su tokiomis naikintuvų gamintojomis kaip „Lockheed Martin“, „Boeing“ ir „Dassault Aviation“.

Praėjusį mėnesį „Airbus“ gynybos padalinio vadovas Bernhardas Gerwertas sakė, kad šis konsorciumas 2018 metais liausis gaminti lėktuvus „Eurofighter“, jeigu nelaimės naujų eksporto kontraktų.

Derybos vyko dėl šių lėktuvų pardavimo už Europos ribų – Katarui, Saudo Arabijai, Kuveitui ir Malaizijai, pridūrė B.Gerwertas.