Gaisras iki penktadienio ryto paveikė daugiau kaip 10 vietovių. Nuo pat pradžių liepsnos plito labai greitai, žurnalistams sakė Valensijos regiono premjeras Ximo Puigas. Sunaikintas plotas atitinka maždaug 1 400 futbolo aikščių. Daug kur dingo elektra, penktadienį buvo uždaryti mažiausiai trys vietinės reikšmės keliai.

„Mums buvo pasakyta, kad turime kuo greičiau trauktis. Pasiėmėme pižamas ir viskas“, – stočiai RTVE pasakojo pastebimai susijaudinusi senyvo amžiaus moteris.

Kovą su liepsnomis sunkina stiprus vėjas, maža oro drėgmė ir santykinai aukšta daugiau kaip 20 laipsnių temperatūra. Oficialiais duomenimis, penktadienį su ugnimi, be kita ko, kovojo 20 sraigtasparnių ir gaisrų gesinimo lėktuvų, dešimtys ugniagesių brigadų, civilinės gynybos padaliniai.

2022-ieji Ispanijoje buvo pragaištingiausių miškų gaisrų metai nuo tada, kai Europos miškų gaisrų informacijos sistema EFIS pradėjo rinkti atitinkamus duomenis. Pernai per 493 didelius gaisrus išdegė 306 000 hektarų plotas. Tai sudaro daugiau kaip 3 000 kvadratinių kilometrų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją