Nelaimė įvyko netoli Vigo ir sienos su Portugalija. Regioninis laikraštis „La Voz de Galicia“ teigė, kad autobusu buvo vežami žmonės, lankantys savo artimuosius, įkalintus Monteroso kalėjime centrinėje Galisijoje.

Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad du žmonės, įskaitant į septintą dešimtį metų įkopusį autobuso vairuotoją, buvo išgelbėti ir nugabenti į ligoninę.

Praėjus kelioms valandoms po nelaimingo atsitikimo gelbėjimo tarnybos rado du lavonus, o vėliau sekmadienį – dar keturis kūnus, sakė Civilinės gvardijos atstovas.

„Gelbėtojų komandos patvirtina, kad visi dingę žmonės rasti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Galisijos gelbėjimo tarnybos, paskelbusios apie paieškų operacijos pabaigą.

Valdžios institucijos teigė, kad į gelbėtojus pirmas kreipėsi vienas vairuotojas, pastebėjęs, jog ant tilto apgadintas kelio atitvaras. Tada gelbėtojai sulaukė skambučio iš paties autobuso, padėjusio jiems surasti sudužusią transporto priemonę.

Dėl blogų oro sąlygų gelbėjimo operacijas teko sustabdyti per naktį, tačiau sekmadienio rytą jos buvo atnaujintos padedant kalnų gelbėjimo tarnyboms ir sraigtasparniui.

Nelaimė įvyko „vietoje, kur yra didelis nuolydis“, todėl į ją sunku patekti, sakė civilinės gvardijos atstovas Pontevedros mieste, esančiame maždaug už 30 km nuo nelaimės vietos.

Valdžios institucijos teigė, kad gelbėjimo operacijas apsunkino ir naktį smarkiai lijęs lietus, dėl kurio smarkiai pakilo Lereso upės, į kurią nukrito autobusas, lygis.

Pareigūnai teigė, kad avarijos priežastis dar nežinoma, tačiau prastos oro sąlygos galėjo turėti įtakos.

Tragedija

„Kol kas tiksliai nežinome priežasčių“, tačiau „tiesa, kad tą naktį oro sąlygos buvo labai blogos“, sakė Galisijos regiono prezidentas Alfonso Rueda (Alfonsas Rueda).

Vėliau A. Rueda socialiniuose tinkluose paskelbė nuotraukas iš savo apsilankymo nelaimės vietoje, kad „padrąsintų ir padėkotų saugumo ir gelbėjimo tarnybų darbuotojams už jų profesionalumą ir atsidavimą“.

„Jie nuo pirmos minutės dirbo sudėtingomis sąlygomis. Užuojauta aukų artimiesiems“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Civilinė gvardija teigė, kad autobuso vairuotojas buvo blaivus ir neapsvaigęs nuo narkotikų.

Vietos pareigūnai sakė, kad viena iš žuvusiųjų buvo jauna perujietė, gyvenusi Galisijoje ir dirbusi su pagyvenusiais žmonėmis. Kitos aukos buvo ispanai.

Vietos savivaldybės meras Jorge Cubela (Chorchė Kubela) pavadino nelaimingą atsitikimą tragedija ir pasidžiaugė į įvykio vietą išsiųstų gelbėtojų profesionalumu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją