102 sanitarai, slaugytojai ir gydytojai, kurie užsikrėtė koronavirusu gydydami COVID-19 pacientus ir neišgyveno, po mirties buvo apdovanoti Didžiuoju kryžiumi už civilinius nuopelnus. Monarchas asmeniškai apdovanojimus įteikė aukų artimiesiems. Daugelis iš 700 ceremonijos svečių negalėjo sulaikyti ašarų.

„Reiškiame pagarbą ir susižavėjimą sveikatos sistemos darbuotojams, kurie nuo pat pandemijos pradžios dirbo su visišku pasišventimu“, - kalbėjo karalius rūmų Armería aikštėje. Felipė vadino juos moraliniu ir socialiniu pavyzdžiu. Orkestras ir dainininkai atliko Leonardo Coheno dainą „Hallelujah“

Gedulo ceremonija išnaudota ir pabrėžti vakcinacijos svarbą. Pandemija dar nesibaigė, pažymėjo monarchas. Vakcina esą yra „viltis“ kovoje su virusu. Tarp ceremonijos dalyvių be karalienės Letizijos, ministro pirmininko Pedro Sánchezo ir kitų asmenybių buvo 97-erių Araceli Hidalgo. Ši senelių namų gyventoja 2020 metų gruodžio 27 dieną buvo pirmoji ispanė, paskiepyta nuo COVID-19. Ji ketvirtadienį pasakė trumpą kalbą ir pirmiausiai kreipėsi į jaunesnius žmones: „Prašau jaunų žmonių nenuvertinti pandemijos“.

Žvalios senjorės raginimas turi pagrindo: nuo birželio pabaigos situacija Ispanijoje vėl blogėja. 100 000 gyventojų per septynias dienas tenkantis naujų atvejų skaičius jau siekia 270 – ir jis yra penkis kartus didesnis nei dar prieš dvi savaites. Tarp naujai užsikrėtusiųjų daugiausiai yra 12-19 ir 20-29 metų amžiaus grupės žmonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)