Samra Kesinovic (16) kartu su savo drauge Sabina Selimovic (15) socialiniuose tinkluose paskelbė, kad yra ne tik gyvos ir sveikos, bet ir laukiasi.

Buvo manyta, kad S. Kesinovic žuvo mūšio metu, tačiau jau antradienį mergina susirašinėjo su savo draugais Austrijoje per „WhatsApp“ programėlę ir patvirtino, kad šie gandai nėra tiesa.

Merginos, internete paskelbusios nuotraukas, kuriose mojuoja kalašnikovais, dabar yra ištekėjusios už čečėnų tautybės kovotojų Sirijoje. Paauglės pradingo šių metų pradžioje, prisijungė prie „Islamo valstybės“ ir šlovina ją socialiniuose tinkluose. Austrijos spaudoje jos tapo naujuoju džihado veidu.

Austrijos policija ir Interpolas tęsia paauglių paiešką po to, kai socialinių tinklų „Facebook“ ir „WhatsApp“ pagalba paaiškėjo, kad šios yra gyvos. Savo žinutėse merginos taip pat pareiškė, kad gavo naujus vardus, prie kurių dabar pridedamas ir žodelis „Umm“, arabiškai reiškiantis „motina“.

Nepaisant visų merginų komentarų, iš kurių galima suprasti, kad paauglės veikia savanoriškai, Austrijos policija apkaltino „Islamo valstybės“ vyrus dėl tokių išsišokančių merginų pareiškimų ir įspėjo, kad kariai visiškai kontroliuoja merginų gyvenimus ir niekada neleistų joms savavališkai naudotis socialiniais tinklais.

„Mes neturime jokios nešališkos informacijos, kad merginos yra gyvos ar mirusios, ar laukiasi kūdikių, tačiau manome, kad abi merginos yra ištekėjusios“, – teigia policija.

Valdžios organai teigia, kad „Islamo valstybė“ naudojasi S. Kesinovic ir S. Selimovic taip skatindama prisijungti dar daugiau jaunimo iš Vakarų ir pralieti daugiau „vakarietiško kraujo“.

Pirmadienį Austrijos valdžia pasiūlė, kad grįžtantys iš Artimųjų Rytų piliečiai, kurie kovėsi dėl „Islamo valstybės“, turėtų prarasti savo pilietybę ar teisę gyventi šalyje. Valdžia taip pat imasi kurti organizacijas, dirbsiančias su jaunais musulmonais, kuriems gali daryti įtaką radikalios teroristų grupės.