Kaip praneša stebėsenos grupė „SITE Intelligence Group“, „Islamo valstybė“ apie savo dalyvavimą paskelbė islamistiniuose interneto portaluose, skelbia newsru.com.

Kovo 30 dieną prie įvažiavimo į Sirtyčą esančiame kontrolės punkte po gaudynių policininkai užkirto kelią įtartinam automobiliui, po ko nugriaudėjo sprogimas.

Žuvo 34 metų vyresnysis apylinkės įgaliotinis, policijos majoras Hasanas Mutalibovas, dar vienas policininkas buvo sužeistas ir paguldytas į ligoninę. Nacionaliniame kovos su terorizmu komitete buvo pabrėžta, kad teisėsaugos pareigūnai užkirto kelią teroristiniam išpuoliui.

Kovo 29 dieną Dagestane buvo susprogdinti du policijos automobiliai, kurie judėjo kolona iš Machačkalos į Kaspijską. Tai buvo „UAZ“ ir „Ural“ markių mašinos.

Sunkvežimyje buvo iš Krasnojarsko komandiruoti policijos pareigūnai.

Po sprogimų „UAZ“ visiškai sudegė, „Ural“ – tik iš dalies. Pasak oficialių pranešimų, per sprogimą žuvo vienas policininkas, dar du patyrė sužalojimus.

Atsakomybę už automobilių sprogdinimą prisiėmė grupuotės „Islamo valstybė“ teroristai. Jie tvirtina, kad aukų buvo gerokai daugiau – žuvo dešimt pareigūnų.

Vasario mėnesį „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už teroristinį išpuolį, įvykdytą Valstybinės kelių eismo saugumo inspekcijos poste Dagestano Derbensko rajone.

Tada sprogo automobilis, prigrūstas sprogmenų. Jis buvo sustabdytas dokumentų patikrinimui. Teroristinio išpuolio aukomis tapo du policininkai.

Tuo tarpu Rusijos Vidaus reikalų ministerija kovo viduryje pranešė, kad situacija Šiaurės Kaukaze stabilizavosi, nes radikalai masiškai išvyko į Siriją. Žinyboje buvo pažymėta, kad „pareigūnams pavyko užkirsti kelią teroristiniams išpuoliams“.