„Planas nekoreguojamas, - sakė V. Putinas žurnalistams per regioninį viršūnių susitikimą Uzbekistane. – Mūsų puolamosios operacijos pačiame Donbase nesustoja. Jos vyksta lėtai... Rusijos kariuomenė užima vis naujas ir naujas teritorijas. Mes niekur neskubame... niekas nesikeičia“.

V. Putinas sakė, kad Rusija „kovoja ne visa kariuomene“, o siunčia tik kontraktininkus, ir teigė, kad pagrindinis kampanijos tikslas išlieka „visos Donbaso teritorijos išlaisvinimas“.

Jis apkaltino Ukrainos pajėgas bandymais vykdyti „teroro aktus“ ir daryti žalą Rusijos civilinei infrastruktūrai.

„Kol kas mes tikrai gana santūriai į tai reaguojame, – sakė V. Putinas. – Bet jei situacija ir toliau taip klostysis, atsakas bus rimtesnis“.

Regioninio viršūnių susitikimo metu Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui penktadienį pasakė, kad dabar „ne laikas karui“.

Naująjį Delį ir Maskvą sieja ilgalaikiai ryšiai, užsimezgę dar Šaltojo karo metais, o Rusija išlieka didžiausia Indijos ginklų tiekėja.

Tačiau abiem lyderiams pradėjus savo pirmąjį susitikimą akis į akį nuo Rusijos karo Ukrainoje pradžios, N. Modi V. Putinui Samarkande pareiškė: „Ekscelencija, žinau, kad šiandien ne laikas karui.“

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas penktadienį regioniniame viršūnių susitikime taip pat pareiškė norįs, kad karas Ukrainoje baigtųsi „kuo greičiau“.

„Mes dedame pastangas, kad diplomatijos būdu kuo greičiau užbaigtume konfliktus Ukrainoje“, – sakė R. T. Erdoganas per Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos susitikimą buvusiame sovietiniame Uzbekistane.

R. T. Erdoganas mėgina pasinaudoti gerais darbo santykiais su Maskva, kad įtikintų V. Putiną surengti Turkijoje tiesiogines derybas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu dėl paliaubų.