Vaizdo įraše, kurio autentiškumas nėra patikrintas, „Islamo valstybė“ skelbia nupjovusi galvą įkaitui, kuris yra iš Rusijos, vadinamas rusų šnipu.

Vaizdo įraše parodomas ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino atvaizdas. Jam kerštaujama už antskrydžius Sirijoje.

Vaizdo įraše rodomas oranžiniais drabužiais vilkintis vyras, pristatomas kaip Harounas. Jis rusiškai prisipažįsta esąs Rusijos Saugumo FSB šnipas. Jis sako, kad į Siriją jį atsiuntė Rusijos Saugumas, o Rusija sulauks keršto už savo antskrydžius prieš „Islamo valstybę“ Sirijoje ir Irake, paaiškino stebėsenos grupės SETI terorizmo analitikė Rita Katz.

Paskui rusu įvardijamas vyras klūpo ant ežero kranto, už jo stovi peiliu ginkluotas ISIS teroristas. Budelis dar pasako kelis sakinius rusų kalba ir įvykdo egzekuciją.

Jei bus patvirtinta, kad žuvo tikrai rusas, tuomet tai bus pirmas atvejis, kai džihadistai įvykdo tokią egzekuciją Rusijos piliečiui, rašo ibtimes.co.uk.

DELFI primena, kad „Islamo valstybės“ teroristai dar lapkričio pradžioje pagrasino Rusijoje rengti teroristinių išpuolių. Kaip teigiama tuomet paskelbtame propagandiniame filmuke, teroristai žada, kad labai greitai Rusijoje tekės „kraujo upės“. Apie propagandinio filmuko egzistavimą skelbė „Reuters“, remdamasis stebėsenos grupe SETI.