Nors mašina, ant kurios nusileido langų valytojas, beveik subyrėjo, jos vairuotojas nenukentėjo. Jis išreiškė viltį, kad darbuotojas išgyvens.

Įvykį stebėję liudininkai pasakojo išvydę mėlyną blyksnį ir žmogaus šešėlį, o netrukus išgirdo dūžtantį stiklą: žalios „Toyota Camry“ stogas buvo suknežintas, galinis automobilio stiklas virto šukėmis ir pažiro aplink. Viskas nutiko akimirksniu.

Prie nukritusio vyriškio pribėgo apie 20 žmonių. Jis smarkiai kraujavo, tačiau buvo sąmoningas. Belaukdami greitosios pagalbos, praeiviai, tarp kurių buvo ir medicinos sesuo, apklojo darbininką drabužiais.

Nukritęs vyriškis, kurį policija kol kas identifikavo tik kaip langų plovėją, perkėlinėjo valymo įrangą ant banko pastato stogo. Manoma, kad tuo metu ir įvyko nelaimė.

Kaip patvirtino Kalifornijos valstijos profesinės saugos ir sveikatos skyriaus atstovas Peteris Meltonas, langų valytojas dirbo Kalifornijoje įsikūrusiai kompanijai „Century Window Cleaning“. Ši įmonė kartą jau buvo susidūrusi su problemomis, kuomet 2008 metais gavo baudą už netinkamą darbo saugos užtikrinimą.

San Fransisko langų valytojo skrydis iš pastato – ne vienintelis pastaruoju metu tokio pobūdžio incidentas, rodantis šio darbo pavojingumą. Praėjusią savaitę Niujorke du langų plovėjai užstrigo platformoje ir dvi valandas laukė, kol bus išgelbėti.