Jų pareigūnai taip pat informavo, kad buvo išgelbėta nedidelė šešių įstrigusių kalnakasių grupė. Ketvirtadienio rytą vyrai iš nelaimės zonos buvo išgabenti sraigtasparniu. Dar 64 darbininkai tebebuvo įstrigę kitame karjere.

Apie dešimtis kitų įstrigusių žmonių, įskaitant pėsčiuosius kalnų urvuose bei takuose ir tuneliuose esančiose transporto priemonėse sėdinčius keleivius, kol kas nebuvo atnaujintos informacijos. Ketvirtadienio rytą taip pat nebuvo užsiminta apie naujus žuvusiuosius, išskyrus devynias patvirtintas aukas.


Internete plinta dramatiški vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuotos stichinės nelaimės akimirkos. Tarp jų – epizodas, kuriame žurnalistė toliau skaito žinias, nors visa studija siūbuoja, o jai darosi sunku nustovėti vietoje.


Kitame vaizdo įraše matyti, kaip žmogus stovi baseine, kuris, pasirodo, yra ant stogo. Baseino vanduo ritmiškai siūbuoja ir tyška per kraštus.

Kaip per žemės drebėjimą atrodo pastatas su baseinu ant stogo, galima pamatyti ir kitame įsimintame vaizdo įraše. Jis nufilmuotas iš apačios, gatvėje sceną stebinčio žmogaus. Kadre matyti, kaip nuo daugiaaukščio stogo krašto liejasi vanduo, sudarydamas urbanistinio krioklio įspūdį.


Tarp viešinamų vaizdo įrašų yra ir epizodas iš važiuojančio automobilio: keliui akivaizdžiai įsisiūbavus, vairuotojai yra priversti sustabdyti transporto priemones.

Sustoti turėjo ir per tiltą Taibėjuje važiavę automobilių vairuotojai bei motociklininkai, kadangi tiltas pradėjo smarkiai drebėti po jų kojomis.


Peržiūrint šalies sostinės metro filmuotą medžiagą, gali nustebinti žmonių ramybė ir susikaupimas: niekas nepuola panikuoti, nors traukinys svyruoja iš vienos pusės į kitą.


Žmonių namuose filmuotuose kadruose galima išvysti drebančias kambarių sienas, nuo lentynų ir spintelių krentančius daiktus.


Kalnuotoje Taivano vietovėje nufilmuotuose kadruose matyti, kaip galinga nuošliauža slenka link apačioje esančio miesto.


Žmonės filmavo ne tik, kaip viskas aplink dreba ir siūbuoja, bet ir nelaimės padarinius – apgriautus, pasvirusius pastatus ir kt.

Žemės drebėjimas Taivaną sukrėtė trečiadienio rytą per piko valandą ir buvo juntamas visoje saloje, kurioje gyvena daugiau kaip 23 mln. gyventojų.


Taivano centrinė meteorologijos valdyba (CWA) pranešė, kad 7,2 balo žemės drebėjimas įvyko trečiadienį 7.58 val. ryto (antradienį 23.58 val. Grinvičo laiku) 15,5 km gylyje. Epicentras buvo už kelių kilometrų nuo rytinės pakrantės netoli Hualieno miesto, kuris nukentėjo ypač smarkiai.

Ketvirtadienį nepaprastųjų situacijų valdymo centras planuoja pateikti informaciją apie tolesnę įvykių eigą, o nukentėjusiose teritorijose toliau bus vykdomi gelbėjimo ir valymo darbai.

Taivano ministras pirmininkas Chen Chien-jen paskelbė Hualieno apylinkes nelaimės zona. Gynybos ministerija ir ugniagesių komanda ketina žvalgybiniais dronais ieškoti dingusių asmenų ir nelaimės ištiktų žmonių.

Po Taivaną supurčiusio žemės drebėjimo rasta daugiau dingusių žmonių

Po trečiadienį smogusio stipraus žemės drebėjimo Taivano gelbėtojai į saugias vietas nugabeno dar 44 dingusiais laikytus žmones.

Tai ketvirtadienio vakarą pranešė šios šalies vidaus reikalų ministras.

Pusiau vyriausybinės Taivano naujienų agentūros CNA reportaže Lin Yu-changas sakė, kad išgelbėtieji buvo įstrigę dviejuose tuneliuose. Tarp jų yra 35 Taroko nacionaliniame parke veikiančio prabangaus viešbučio darbuotojai. Juos žemės drebėjimas užklupo netikėtai, kai trečiadienio rytą jie mikroautobusais keliavo į darbą.

Žemės drebėjimas ypač smarkiai paveikė Rytų Taivano Hualiano apskritį, kurioje yra įsikūręs minėtas parkas.

Anot pranešimų, žmonės pasislėpė tunelyje, kad apsisaugotų nuo krintančių akmenų. Vienam autobuso keleiviui lūžo du kaulai, kai į transporto priemonę pataikė akmuo.

Reportaže sakoma, kad pareigūnai dar devynis žmones rado urve. Pasak Taivano užsienio reikalų ministerijos, po žemės drebėjimo pareigūnai į saugias vietas nugabeno apie 70 užsieniečių. Pareigūnams kol kas nepavyko užmegzti ryšio su trimis dingusiais asmenimis iš Kanados ir Australijos.

Žemės drebėjimas užfiksuotas ir Japonijoje

Ketvirtadienį Japonijos šiaurės rytiniame Fukušimos regione užfiksuotas 6 balų žemės drebėjimas, pranešė Japonijos meteorologijos agentūra, tačiau dėl pavojaus, gal gali susiformuoti cunamis, neperspėjama.

Apie jokią žemės drebėjimo, kurio epicentras buvo 40 km gylyje ir kurį galima buvo jausti ir Tokijuje, padarytą žalą ar nukentėjusiuosius nuo jo kol kas nepranešama.

Fukušimos branduolinės jėgainės operatorė „TEPCO“ pranešė, kad nei šioje apgadintoje jėgainėje, nei kitose tame pačiame regione esančiose elektrinėse „jokių anomalijų“ nepastebėta.

Japonijoje seisminio aktyvumo lygis yra vienas iš didžiausių pasaulyje, todėl šalyje galioja griežti statybų standartai, skirti užtikrinti, kad pastatai atlaikytų ir galingiausius žemės drebėjimus.

Šiame maždaug 125 mln. gyventojų turinčiame archipelage kiekvienais metais įvyksta apie 1 500 požeminių smūgių, tačiau dauguma iš jų būna silpni.

Jungtinių Valstijų geologinė tarnyba nustatė, kad ketvirtadienį įvykusio žemės drebėjimo stiprumas sudarė 6,1 balo, o jo epicentras buvo 40,1 km gylyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją