Kaip pranešė naujienų agentūra UNIAN, už teisės aktą, panaikinantį V.Janukovyčiaus turėtą valstybės vadovo statusą, balsavo 281 iš posėdyje dalyvavusių 313 įstatymų leidėjų. Šis įstatymas įsigalios kitą dieną po jo paskelbimo.

Teisės akto projekto aiškinamajame rašte sakoma, kad V.Janukovyčius buvo išrinktas Ukrainos prezidentu 2010 metų vasario 25 dieną, tačiau praeitų metų vasario 22-osios Aukščiausiosios Rados nutarime buvo konstatuota, kad šalies vadovas konstitucijai prieštaraujančiu būdu nusišalino nuo savo įgaliojimų ir yra savo pareigų nevykdantis asmuo.

„Kadangi galiojančiuose įstatymuose esama spragų, susijusių su Ukrainos piliečio nusišalinimu nuo Ukrainos prezidento įgaliojimų vykdymo, taip pat jo veiksmų, keliančių grėsmę valstybės valdymui, Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenumui ... teisinių padarinių, būtina kuo skubiau priimti šį įstatymo projektą, kuris atimtų iš V.Janukovyčiaus Ukrainos prezidento statusą“, – sakoma rašte.

V.Janukovyčius praeitų metų vasario 21 dieną slapta pabėgo į Rusiją po kelis mėnesius Ukrainą krėtusių protestų, peraugusių į kruvinus susirėmimus tarp demonstrantų ir saugumo pajėgų.

Ukraina yra pradėjusi baudžiamąjį tyrimą dėl V.Janukovyčiaus ir kitų aukštų jo administracijos pareigūnų veiklos, taip pat paskelbė jų paiešką.