Tokią informaciją perduoda Donecko srities administracijos sveikatos apsaugos departamento atstovai, skelbia glavcom.ua.

Taip pat pranešama, jog ligoninėje nuo šautinių žaizdų gydomi 16 žmonių. Medikai teigia, jog sužeistųjų būklė yra sunki arba vidutinio sunkumo.

Mariupolio karinėje bazėje – susišaudymas

Antradienio vakarą pranešta apie susišaudymą Mariupolio karinėje bazėje – separatistai apšaudė bazėje esančias transporto priemones. Apie aukas duomenų nėra, skelbia unian.net. Portalo teigimu, mieste liepsnoja padangos, uždaryta centrinė miesto gatvė. 

Separatistai minuoja Kramatorsko kanalizacijos sistemą, praneša Gynybos ministerija

Ukrainos gynybos ministerija skelbia, kad separatistai minuoja Donecko srities Kramatorsko miesto kanalizacijos sistemą. Apie tai rašoma Gynybos ministerijos pranešime, kuris buvo įkeltas į jos puslapį socialiniame tinkle „Facebook“.     

„Gauta svarbi informacija: Kramatorske separatistai į kanalizacijos angas deda dėžes su nežinomu turiniu. Yra rimto pagrindo manyti, kad tai gali būti sprogstamosios medžiagos, kurių 25 tonos vakar buvo pagrobtos Kramatorsko rajone“, - rašoma pranešime.

Gynybos ministerija kreipėsi į rytinių sričių gyventojus, prašydama, kad jie būtų budrūs, ramūs, pastabūs ir praneštų teisėsaugos organams apie įtartinus daiktus, rašo glavcom.ua.

Donecke separatistai ruošiasi naujam šturmui

Donecke teroristai rengiasi šturmuoti vieną iš Ukrainos vidaus pajėgų karinių dalinių, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Kaip skelbia žurnalistai, liudininkai, esantys visai šalia vieno Ukrainos vidaus pajėgų karinio dalinio, iš įvykio vietos praneša, jog separatistai ruošiasi šturmui – veidus po kaukėmis slepiantys kovotojai velkasi neperšaunamas liemenes, dalijami automatiniai šautuvai. Skelbiama, jog separatistai rengiasi šturmuoti dalinį, esantį Kuprino gatvėje (UNIAN patikslina, jog kalbama apie Ukrainos vidaus pajėgų dalinį Nr. 3037).

Donecko teisėsaugos pareigūnai reaguoja į liudininkų suteiktą informaciją, teigia žinantys, kas vyksta ir besirengiantys reaguoti.

Karinio dalinio vadas situacijos nekomentuoja – pareiškė, jog šiuo metu yra labai užsiėmęs ir su žurnalistais kalbėtis paprasčiausiai neturi laiko.

Remiantis oficialiai nepatvirtintais duomenimis, minėtojo karinio dalinio teritorijoje dar nuo Sovietų Sąjungos laikų yra sukauptos nemenkos ginklų atsargos.