Pchenjano gynybos ministerija pirmadienį prasidėjusias ir 11 dienų truksiančias pratybas „Laisvės skydas“ pavadino grėsme, į kurią bus tinkamai atsakyta.

Tačiau kokių atsakomųjų priemonių bus imtasi, jis nenurodė.

Savo ruožtu Pietų Korėjos gynybos ministerija perspėjo izoliuotą savo šiaurinės kaimynės režimą nesiimti „tiesioginių provokacijų“.

Pietų Korėjos teigimu, viena iš pagrindinių pratybų dalių bus gynyba nuo Šiaurės Korėjos keliamos branduolinės grėsmės, tuo tikslu mokymai vyks tiek kompiuterių klasėse, tiek praktikoje.

Ir Jungtinės Valstijos, ir Šiaurės Korėjos kaimynės Pietų Korėja ir Japonija jaučia, kad Pchenjano branduolinės ginkluotės ir raketų programos kelia joms tiesioginę grėsmę. Tuo tarpu Kim Jong Uno valdoma izoliuota šiaurės šalis su savo vienpartine sistema yra itin priešiškai nusistačiusi Vašingtono atžvilgiu.

Šiaurės Korėjos gynybos ministerija antradienį apkaltino JAV ginkluotąsias pajėgas kartu su Pietų Korėja rengiantis invazijai.

Šiaurės Korėjos liaudies armija toliau stebės „rizikingus priešų veiksmus ir imsis atsakingų karinių priemonių, kad sukontroliuotų nestabilią saugumo padėtį Korėjos pusiasalyje“, – nurodė ji.

Pietų Korėja ir JAV atmeta Pchenjano kaltinimus dėl ketinimų jį pulti. Jų teigimu, bendros pratybos rengiamos išimtinai gynybiniais tikslais.

Įtampa Korėjos pusiasalyje per pastaruosius dvejus metus ženkliai išaugo. Reaguodami į aibę Šiaurės Korėjos surengtų branduolinį užtaisą nešti gebančių raketų bandymų, Seulas ir Vašingtonas sutarė dar labiau plėsti savo karinį bendradarbiavimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)