Didėjant grėsmei iš Šiaurės Korėjos pusės, Pietų Korėja ir JAV pakoregavo dvipusį susitarimą dėl saugumo. Pirmadienį, lapkričio 13 d. gynybos ministrai Shin Won Sikas ir Lloydas Austinas pasirašė atnaujintą susitarimo versiją. Būtinai reikėjo peržiūrėti dokumentą, nes ankstesnė strategija nebeatitiko „naujausių įvykių raketų ir branduolinės grėsmės iš Šiaurės Korėjos sferoje“, pranešė Pietų Korėjos Gynybos ministerija. Naujos susitarimo versijos detalės kol kas neatskleidžiamos.

Prieš dieną vykusios derybose su L. Austinu ir JAV Jungtinio štabų vadų komiteto generolu Charlesu Brownu Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk Yeolas pareiškė, kad Šiaurės Korėja yra „tiesiogiai ir netiesiogiai susijusi“ su Rusijos karu prieš Ukrainą, taip pat – su „Hamas“ grupuotės plataus masto išpuoliu prieš Izraelį.

Pietų Korėjos prezidentas neatmeta netikėtų Šiaurės Korėjos išpuolių galimybės

Pietų Korėjos lyderis paragino Pietų Korėją ir JAV išlaikyti budrią gynybinę poziciją, kad būtų galima greitai ir ryžtingai reaguoti į bet kokias provokacijas iš Šiaurės Korėjos pusės, taip pat ir į netikėtas atakas, primenančias „Hamas“ ataką, naktį į lapkričio 13-ąją pranešė naujienų agentūra „Renhap“, remdamasi šalies vadovo kanceliarija.

Pentagono vadovas pabrėžė, kad JAV prezidentas Joe Bidenas yra linkęs labiau nei bet kada stiprinti tvirtą Seulo ir Vašingtono aljansą.

Anksčiau Šiaurės Korėjos kritikavo demilitarizuotos zonos abiejų Korėjų pasienyje stebėseną, kuriai vadovavo JAV vadovaujamos JTO pajėgos. Pchenjanas pareikalavo išvesti iš zonos daugianacionalines pajėgas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją