Nuo liepos 19 d. dvi skiepų dozes Jungtinėje Karalystėje gavusiems suaugusiems, atvykstantiems iš geltonos zonos šalių, nebereikės izoliacijoje praleisti 10 dienų. Tačiau vyriausybė paskelbė, kad dėl COVID-19 beta varianto keliamos grėsmės tai negalios žmonėms atvykstantiems iš Prancūzijos. Šis variantas pirmą kartą buvo aptiktas Pietų Afrikos Respublikoje.

Nuogąstaujama, kad vakcinos gali būti mažiau efektyvios prieš betą variantą. Jis sudaro 10 proc. visų naujų infekcijų atvejų Prancūzijoje, įskaitant Indijos vandenyno salas Reunjoną ir Majotą, kur jis dominuoja.

Tuo metu Jungtinėje Karalystėje daugumą naujų atvejų sudaro delta variantas, kuris pirmą kartą buvo aptiktas Indijoje.

„Visada aiškiai laikėmės nuomonės, kad nedvejodami imsimės skubių veiksmų prie savo sienų, kad sustabdytume COVID-19 plitimą ir apsaugotume sėkmingos vakcinacijos programos pasiekimus“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Sajidas Javidas.

„Pirmadienį panaikindami apribojimus visoje šalyje mes darysime viską, ką galime, kad užtikrintume kuo įmanoma saugesnes tarptautines keliones ir apsisaugotume nuo COVID-19 variantų keliamos grėsmės“, – pridėjo ministras.

Kelionių agentūros sukritikavo tokį valdžios žingsnį, pabrėždamos, kad jis sukelia painiavą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)