Tai patvirtino šaltinis vidaus reikalų ministerijoje, o vėliau ir pati S. Braverman. Politikė paviešino savo atsistatydinimo prašymą, kuriame teigė, kad traukiasi dėl darbo metu padarytos „techninės klaidos“.

Apie S. Braverman atsistatydinimą pirmasis paskelbęs laikraštis „The Guardian“ rašė, kad į S. Braverman apleistą postą pretenduoja L. Truss kritikas ir premjero rinkimuose jos konkurentą Rishį Sunaką aktyviai rėmęs buvęs transporto sekretorius Grantas Shappsas.

Apie S. Braverman pasitraukimą paskelbta L. Truss vyriausybei sunkiu metu. Neseniai darbą pradėjusi šalies valdžia sulaukia itin aštrios kritikos dėl savo atšauktų rinkas sukrėtusių ekonominių priemonių. Kai kurie parlamentarai dėl to atvirai ragina L. Truss atsistatydinti.

Naujuoju JK vidaus reikalų sekretoriumi skiriamas Shappsas

Naujuoju Jungtinės Karalystės (JK) vidaus reikalų sekretoriumi paskirtas buvęs transporto sekretorius Grantas Shappsas.
Šalies vidaus reikalų ministerijos vadovo postas atsilaisvino, kai iš jo anksčiau trečiadienį po šešių savaičių darbo pasitraukė Suella Braverman.

S. Braverman paviešino savo atsistatydinimo prašymą, kuriame nurodė, kad šias pareigas paliko dėl darbo metu padarytos „techninės klaidos“. Politikė nurodė, kad to nenorėdama iš savo asmeninės elektroninio pašto dėžutės kolegai išsiuntė oficialų dokumentą. Tačiau S. Braverman kartu pažėrė kritikos premjerės Liz Truss vyriausybei ir pareiškė, kad ji sulaužė svarbius rinkėjams duotus pažadus.

S. Braverman atsistatydinimas dar labiau sukrėtė iššūkių jau ir taip kamuojamą L. Truss vyriausybę.
Neseniai darbą pradėjusi šalies valdžia sulaukia itin aštrios kritikos dėl savo atšauktų rinkas sukrėtusių ekonominių priemonių. Kai kurie parlamentarai dėl to atvirai ragina premjerę atsistatydinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją