Brolis kunigas Georgas Ratzingeris pasakojo, kad jo jaunesnysis brolis labai džiaugiasi gyvendamas popiežių vasaros rezidencijoje Kastel Gandolfe, kur išvyko vasario pabaigoje, atsisakęs Šventojo sosto, rašo telegraph.co.uk. G. Ratzingeris atvyko pas brolį iš Vokietijos pasveikinti su gimimo diena balandžio 16 d.

Benediktas XVI – per 600 metų pirmas pareigų atsisakęs popiežius.

G. Ratzingeris (88 m.) sakė, jog brolis vis dar jaučia skausmą dėl Katalikų Bažnyčios problemų, tačiau jaučia didžiulį palengvėjimą, kad nuo pečių nukrito Bažnyčios vadovo pareigų našta.

Kalbėdamas telefonu iš savo namų Rėgensburge (Vokietija) G. Ratzingeris pabrėžė, jog buvęs popiežius niekuo neserga: „Dabar jis labai senas. Niekuo neserga, tiesiog silpsta dėl amžiaus.“

Vokiečių žurnalistas Peteris Seewaldas pasakojo, kad dar niekada nematė Benedikto tokio išsekusio, kaip per paskutinį jų susitikimą.

Benedikto brolis kalbėjo apie nemenką brolio amžių dar 2005 m., prieš jį išrenkant popiežiumi, paskui suerzino Vatikaną atvirai pasisakęs apie Benedikto sveikatą jam būnant popiežiumi. Šiaip broliai yra artimi, kas savaitę susiskambina. G. Ratzingeris sako prieš kelis mėnesius žinojęs apie būsimą Benedikto atsistatydinimą.

Sakydamas, kad Benediktas vis dar jaudinasi dėl Katalikų Bažnyčios problemų, jis veikiausiai turėjo omenyje skandalą, kuris kilo kai asmeninis popiežiaus liokajus ir padėjėjas paviešino asmeninius Benedikto laiškus.

Šiaip ar taip, dabar buvęs popiežius meldžiasi, skaito ir groja pianinu nuošalioje pilyje Kastel Gandolfe prie vulkaninio ežero.