Ieškinį pateiks penktadienį Maskvos rajono Sankt Peterburgo teismui. Teismui pateiks filmuotą medžiagą, kurioje, profesinės sąjungos atstovų teigimu, Madonna trypia pravoslavų kryžių, be to, ragina žiūrovus pakelti rankas su rožinėmis apyrankėmis seksualinių mažumų palaikymo vardan.

Anksčiau koncerto organizatoriai teigė ketinantys paduoti į tesimą aktyvistus už tai, kad jie neteisėtai filmavo koncertą, jeigu jie skųsis dėl pažeidimų per koncertą.

Koncerto organizatorių teigimu, per koncertą buvo draudžiama įrašinėti, filmuoti ir fotografuoti, likus kelioms valandoms iki koncerto apie tai buvo pranešta. Be to, be tėvų sutikimo draudžiama fotografuoti ir filmuoti nepilnamečius.

Skandalingo įstatymo dėl homoseksualizmo propagandos draudimo parlamentaras Vitalijus Milonovas, kuris koncerte nebuvo, nes tuo metu atostogavo Kipre, pareiškė, kad koncerte buvo nepilnamečių, taip pat „vaikų, kuriems akivaizdžiai dar nebuvo 12 m.“.

Neseniai priimtame įstatyme draudžiama propaguoti homoseksualizmą tarp nepilnamečių. V. Milonovo teigimu, dainininkės koncerte buvo jo agentų, kurie stebėjo, ar paisoma moralės normų.

Aktyvistai tvirtina – jei jiems pavyks laimėti bylą, pusę baudos atlikėja sumokės miesto biudžetui, o kita pusė sumos bus skirta šeimos, motinystės ir vaikų paramai ei apsaugai nuo homoseksualizmo ir pedofilijos propagandos.

Rusijos piliečių profesinės sąjungos atstovė Darja Dedova teigė, jog 333 mln. rublių – adekvati suma, tiesa, pridūrė, jog sunku įvertinti moralinę žalą.

Praėjusį pirmadienį Sankt Peterburgo visuomeninės organizacijos „Tėvų kontrolė“ aktyvistai kreipėsi į miesto policiją reikalaudami nubausti Madonną už tai, kad rugpjūčio 9 d. koncerte pažeidė įstatymą dėl homoseksualizmo propagandos draudimo.

Aktyvistams taip pat nepatiko, kad koncerte kai kurie žiūrovai laikė rankose vaivorykštės spalvos vėliavas ir plakatus.

Koncerte Maskvoje Madonna išreiškė paramą muzikinei grupei „Pussy Riot“, o Sankt Peterburge – homoseksualams ir lesbietėms.  Scenoje atlikėja pareiškė, kad visame pasaulyje homoseksualai turi teises į pagarbą, lygybę ir meilę.

Rusijos televizijos kanalai nekomentavo dainininkės pareiškimų nuo scenos.