Ketvirtadienį Lakūnų dienos proga lankydamasis Šiaurės Korėjos karinių oro pajėgų vadavietėje, Kim Jong Unas pristatė gaires dėl kariuomenės kovinės parengties gerinimo, pranešė naujienų agentūra KCNA. „Jis išdėstė operatyvines ir taktines gaires, kaip nedelsiant ir visa jėga atremti bet kokią priešo karinę provokaciją ir grėsmę“, – sakoma pranešime.

Kim Jing Unas taip pat aplankė naikintuvų eskadrilę, kurios pilotai atliko parodomąjį skrydį. Jis gyrė oro pajėgas, kad jos esą „visiškai pasirengusios vykdyti kovines operacijas iš oro bet kokiomis nepalankiomis sąlygomis“.

JAV ir jų sąjungininkės griežtai pasmerkė pirmąjį sėkmingą Šiaurės Korėjos žvalgybinio palydovo paleidimą, pabrėždamos, kad tai yra nusižengimas virtinei JT Saugumo Tarybos rezoliucijų. Tačiau vyriausybė Pchenjane paskelbė apie tolesnius palydovų startus ir tai pavadino savo teise gintis.

Ketvirtadienį JAV dėl palydovo paleidimo įvedė naujas sankcijas Šiaurės Korėjai ir paminėjo užsienyje gyvenančius agentus, kurie esą padėjo apeiti sankcijas. Ir Pietų Korėja paskelbė apie sankcijas 11 šiaurės korėjiečių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)