"Sėkminga sulaikytojo Ammaro Zibeno patirtis paskatino ir kitus kalinius, kurie sugebėjo slapta išsiųsti savo spermos", - per spaudos konferenciją sakė Razano vaisingumo klinikos, įsikūrusios Nabuluje, vadovas Saalemas Abu al Kheizaranas.

A.Zibenas, kuris Izraelio kalėjime atlieka 32 kalėjimo iki gyvos galvos bausmes, slapta nusiuntė savo spermos mėginį žmonai, kuri rugpjūtį per cezario pjūvio operaciją pagimdė sūnų.

Paprašyta pakomentuoti šį pranešimą, Izraelio kalėjimų administracijos atstovė Sivan Weizman AFP sakė, kad "žino apie šiuos gandus", bet pridūrė, kad dėl lankymo kalėjimuose suvaržymų juos vertina "labai skeptiškai".

Palestiniečių kaliniams pasimatymai su sutuoktiniais neleidžiami.

Tačiau S.A.al Kheizaranas sakė, kad per pastaruosius kelis mėnesius jo medicinos centras gavo "dešimtis (spermos) pavyzdžių, kurių kai kurie buvo negyvybingi, nes nebuvo tinkamai saugomi".

"Tačiau kitus galėjime panaudoti apvaisinimui ... ir dabar turime keturis sėkmingus atvejus", - sakė jis žurnalistams.

A.Zibeno žmona Dallal dalyvavo toje spaudos konferencijoje su keturių kitų palestiniečių nėščiomis žmonomis. S.A.al Kheizaranas tvirtino, kad visos jos pastojo dėl tokios dirbtinio apvaisinimo procedūros.

Viena iš dalyvavusių nėščiųjų, Ramah Silawi, sakė, kad jos 55 metų vyras Osama al Silawi nuo 1993 metų atlieka keturias kalėjimo iki gyvos galvos bausmes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)