„Pirmas patvirtintas koronaviruso atvejis Izraelyje. Pacientas – vyras, kuris grįžo iš Italijos ir sunegalavo“, - sakė pareigūnas. Pasak jo, izraelietis „grįžo iš Italijos prieš keturias dienas, o temperatūra jam pakilo tik vakar (vasario 26-ąją)“.

Trečiadienį Izraelio sveikatos apsaugos ministerija rekomendavo iš Italijos grįžtantiems šalies piliečiams 14 dienų praleisti namuose. Be to, žinyba paragino izraeliečius gerai apsvarstyti, ar kelionės į užsienį tikrai būtinos, nedalyvauti tarptautinėse konferencijose ir susirinkimuose, taip pat religiniuose renginiuose, į kuriuos suvažiuoja žmonės iš daugelio šalių.

Praėjusią savaitę Izraelis uždraudė įvažiuoti į šalį užsieniečiams, kurie per pastarąsias 14 dienų lankėsi Pietų Korėjoje, Japonijoje, Tailande, Singapūre ir Honkonge. Analogiškas draudimas užsieniečiams, apsilankiusiems Kinijoje, galioja nuo vasario pradžios.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukeltos pneumonijos protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta 44-iose šalyse.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino apie 80 tūkstančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 2,7 tūkstančio infekuotųjų jau mirė.