Pabrėžiama, kad Jungtinių Valstijų vadovas davė „aiškiai suprasti“ B. Netanyahu, jog sprendimas sukurti dvi valstybes „yra vienas vienintelis būdas išspręsti Izraelio ir Palestinos konfliktą“.

J.Bidenas taip pat pabrėžė, kad „Hamas“, po „Al-Shifa“ ligonine įsirengdamas būstinę, daro karo nusikaltimus, ir pridūrė, kad Izraelis ten pasiuntė tik „ribotą skaičių karių“. Prezidento teigimu, „tai, kad Izraelio pajėgos ten privalo būti itin atsargios, buvo detaliai aptarta ir suderinta iš anksto“.

JAV prezidentas žurnalistams sakė, kad „daro viską, kas jo galioje“, kad „Hamas“ teroristai paleistų laikomus įkaitus, tačiau neketina kištis ten pasiųsdamas JAV karių.

Skelbiama, kad Vašingtonas padidino savo karinį buvimą Artimuosiuose Rytuose, pasiuntė du lėktuvnešius ir paramos laivų, kurie turėtų užtikrinti, kad konfliktas neplis ir neįsikiš „Hamas“ remiantis Iranas.

Izraelis kol kas visus paliaubų raginimus atmeta, argumentuodamas, kad jos būtų naudingos „Hamas“, tačiau „Kataro tarpininkavimas leido bent trumpam sustabdyti kraujo praliejimą“.

Izraelio valdžia jau seniai pažadėjo sunaikinti „Hamas“, tačiau nesiūlo jokio plano, kaip po karo turėtų gyventi Gazos Ruožas. B. Netanyahu sako, kad Izraelis neribotą laiką turėtų būti atsakingas už teritorijos saugumą.

Izraelio prezidentas Yitzhakas Herzogas per interviu „The Financial Times“ sakė, kad šalies valdžia svarsto, kas po karo turėtų būti atsakingas už Gazą, ir pridūrė manąs, kad Jungtinės Valstijos ir „mūsų kaimynai regione“ vienaip ar kitaip įsitrauks į procesus, vyksiančius pasibaigus konfliktui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)