Nuo 1989 metų aukščiausiojo lyderio postą užimantis A. Khamenei, tariantis paskutinį žodį dėl visų valstybei svarbių sprendimų, sakė, kad nauji metai Irano ekonomikai bus „gamybos šuolių metai“. Anot jo, 80 mln. šalies gyventojų gali paskatinti vidaus augimą ir eksportą.

H. Rouhani savo kreipimesi Novrūzo proga pažadėjo, kad šalies ekonomikos būklė pagerės, ir pavadino koronavirusą „nekviestu destruktyviu svečiu“.

Optimistinis Irano lyderių tonas sudarė ryškų kontrastą pragaištingiems koronaviruso protrūkio padariniams. Irane nuo naujojo koronaviruso jau mirė 1 284 žmonės ir nustatyta 18 407 užsikrėtimo atvejai.

H. Rouhani gynė savo vyriausybės veiksmus kovojant su COVID-19 protrūkiu, aidint kritikai, kad pareigūnai delsė imtis priemonių ir tikriausiai netgi slėpė pirmuosius mirties atvejus, sudarydami sąlygas virusui sparčiai išplisti po visą šalį.

Prezidentas savo kreipimesi akcentavo praėjusių metų „laimėjimus“, įskaitant JAV bepilotės skraidyklės numušimą virš Persijos įlankos ir raketų smūgius amerikiečių karių bazėms Irake, surengtus po to, kai per JAV drono ataką Bagdade buvo nukautas iraniečių elitinių pajėgų generolas Qasemas Soleimani.

Prezidentas patikino iraniečius, kad jo administracijai naujais metais sveikata bus svarbiausias prioritetas, ir sakė, kad vyriausybė sukaupė daugiau atsargų pagrindiniams šalies poreikiams patenkinti.