Kaip rašoma socialiniame tinklalapyje „Khabaroline“, ajatola savo kalboje pavadino homoseksualus blogesniais už šunis ir už kiaules.
„Jei visuomenėje padaroma nauja nuodėmė, už ją teks prisiimti naują bausmę. Tokių bėdų, kaip AIDS, anksčiau nebuvo“, – pareiškė jis.

Anot Javadi Amolio, homoseksualų naudai priimantys įstatymus politikai yra blogesni už gyvulius: „Net gyvuliai <...> šunys ir kiaulės neužsiima tokiais pasibjaurėtinais veiksmais (homoseksualumu), o jie (vakarų politikai) savo parlamentuose priima įstatymus jų labui.“

Beveik visuose Irano dvasininkų išleistuose sprendimuose už homoseksualumą baudžiama mirtimi. Iki dabar už intymius santykius tarp vyrų abiejų partnerių sutikimu buvo baudžiama mirtimi. Tiesa, neseniai Irano parlamentas pritarė įstatymų pataisoms, pagal kurias aktyvusis partneris bus baudžiamas 100 kirčių, jei seksualiniai santykiai vyko abiejų asmenų sutikimu ir jei vyriškis nevedęs, o pasyvusis partneris nepaisant to, vedęs ar ne, bus baudžiamas mirtimi.

Nors Irane homoseksualams taikomos šiurpios bausmės, jų bendruomenė egzistuoja pogrindyje. Ji yra pelniusi pripažinimą už tai, kad protestuoja prieš režimą.

2011 m. rugsėjį gėjų, lesbiečių ir kitų seksualinių mažumų iraniečių grupė paskelbė socialiniame tinklalapyje „Facebook“ kampaniją ir iškėlė seksualinių mažumų Irane diskriminavimo klausimą. Irane homoseksualai baudžiami mirtimi.