„Šįryt Zahedano kalėjime buvo įvykdyta mirties bausmė sionistų režimo šnipui“, – pranešė teismų sistemos naujienų portalas „Mizan Online“.

Jis neatskleidė šio vyro tapatybės, tačiau nurodė, kad jis buvo nuteistas už „bendradarbiavimą žvalgybos srityje ir šnipinėjimą priešiško sionistų režimo (Izraelio) naudai“.

Jis taip pat buvo pripažintas kaltu dėl „įslaptintos informacijos rinkimo ir perdavimo šnipų agentūrai „Mossad“, siekiant sutrikdyti viešąją tvarką“, pridūrė naujienų portalas.

Kur šis vyras buvo suimtas ar teisiamas, iš karto nebuvo neaišku.

Iranas praeityje yra pranešęs apie spėjamų agentų, dirbančių užsienio šalims, įskaitant varžovą Izraelį, areštus.

2022 m. gruodį islamo respublika pakorė keturis žmones, nuteistus už bendradarbiavimą su Izraelio žvalgybos tarnybomis.

Iranas nepripažįsta Izraelio ir abi šalys jau daug metų kariauja šešėlinį karą.

Teheranas kaltina Izraelį surengus daugybę sabotažo atakų ir nužudymų, nukreiptų prieš jo branduolinę programą.

JAV ir Izraelis kaltina Iraną dronais ir raketomis atakuojant JAV pajėgas ir su Izraeliu susijusius laivus Persijos įlankoje.

Pasak žmogaus teisių grupių, įskaitant „Amnesty International“, Iranas per metus įvykdo daugiau mirties bausmių nei bet kuri kita šalis, išskyrus Kiniją.

Norvegijoje įsikūrusi organizacija „Iran Human Rights“ lapkritį paskelbtoje ataskaitoje nurodė, kad islamo respublika nuo šių metų pradžios mirties bausmę įvykdė daugiau kaip 600 žmonių, o tai yra didžiausias skaičius per aštuonerius metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją