Karą palaikančios Rusijos socialinių tinklų grupės tikina, kad vaizdo įrašas darytas rugpjūčio 19–20 dienomis, kai jis lankėsi Afrikoje.

Oficialiai J. Prigožino žūtį patvirtino tyrimas, o jo atstovai skelbė, kad „Wagner“ samdinių lyderis buvo palaidotas artimiausių žmonių rate.

Vaizdo įrašą su J. Prigožinu paviešino „Wagner“ artimas kanalas „Grey Zone“. Filmuotoje medžiagoje matoma, kaip J. Prigožinas važiuoja mašina ir atsako visiems, „besidomintiems, ar jis gyvas“.

„Tiems, kas spėlioja, gyvas aš ar ne, kaip man sekasi. Dabar savaitgalis, antroji 2023 metų rugpjūčio pusė. Esu Afrikoje. Žinia visiems mano likvidavimo, asmeninio gyvenimo, uždarbio ir kitų dalykų gerbėjams – viskas yra gerai“, – vaizdo įraše pareiškia J. Prigožinas. „Wagner“ lyderis du kartus pabrėžia, kad jis gyvas.

Prieš J. Prigožino lėktuvo katastrofą išplatintas kitas J. Prigožino vaizdo įrašas iš Afrikos, tad spėjama, kad abu įrašai galėjo būti daryti panašiu metu.

Trečiadienį Rusijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad rytą kartu su tikra J. Prigožino dukra jo kapą aplankė ne žuvusiojo žmona, o antrininko – Leonido Krasavino – sutuoktinė Irina, socialiniuose tinkluose pradėjo išsyk sklisti gandai, kad „Wagner“ lyderis iš tiesų gyvas, o vietoje jo žuvo L. Krasavinas.

Kanalas „ Rotonda“ surado L. Krasavino žmoną socialiniuose tinkluose ir teigė, jog išoriškai ji tikrai panaši į moterį, pastebėtą kapinėse.

Remiantis viešai prieinamais duomenimis, I. Krasavina gyvena Čeliabinske kartu su sūnumi. Irinos vaiko tėvo vardas ne Leonidas, o Faridas. Be to, kaip teigia „Rotonda“ pašnekovas, Leonidas Krasavinas (oficialiai jis – Jevgenijus Prigožinas) gyvena Sankt Peterburge ir ne vienas, o kartu su sugyventine. Jos pavardė nežinoma.

J. Prigožinas yra turėjęs ne vieną antrininką – žmonės oficialiai keitė savo vardus ir gavo pasus Jevgenijaus Viktorovičiaus Prigožino vardu. „Wagner“ lyderis tokiu būdu bandė suklaidinti savo persekiotojus, pasijuokti tiek iš jų, tiek iš žiniasklaidos.

Nepaisant to, kaip teigia Rusijos žiniasklaida, sprendžiant pagal vainikus, J. Prigožino šeima gedi būtent jo. Prie kapo padėti vainikai mylimam ir vieninteliam sūnui nuo motinos, geriausiam pasaulyje seneliui nuo Slaviko ir Ženios bei tėvui. „Tėveli, mes tave labai mylim. Polia, Paša ir Nika“ – parašyta ant juostos. Vainiko nuo žmonos „Rotondos“ šaltiniai prie kapo nepastebėjo.

„Wagner“ vadeiva J. Prigožinas, jo spaudos tarnybos duomenimis, palaidotas gimtajame Sankt Peterburge. Jo laidotuvių ceremonija vyko siaurame rate, nedalyvaujant visuomenei, antradienį pranešė J. Prigožino spaudos tarnyba.

Interesantai, norintys atsisveikinti su trečiadienį per lėktuvo katastrofą žuvusiu 62-ejų J. Prigožinu, esą dabar gali tai padaryti Porochovskoje kapinėse.

Rusijoje kelias dienas spėliota dėl laidotuvių datos ir vietos.

Ir toliau lieka neaišku, kodėl sudužo 10 žmonių skraidinęs lėktuvas. Orlaivis praėjusios savaitės trečiadienį nukrito Tverės srityje, kai skrido iš Maskvos į Sankt Peterburgą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją