„Norintieji atsisveikinti gali apsilankyti Porochovskoje kapinėse“, – rašoma pranešime.

Visą dieną žurnalistai bandė išsiaiškinti, kuriose Sankt Peterburgo kapinėse palaidos per lėktuvo katastrofą žuvusį J. Prigožiną. Buvo kelios versijos, kurios nepasitvirtino.

Kaip tapo žinoma vėliau, antradienį Sankt Peterburge įvyko Valerijaus Čekalovo, vieno artimiausių J. Prigožino bendražygių, žuvusio kartu su juo lėktuvo katastrofoje, laidotuvės.

Leidinys „Fontanka“ anksčiau skelbė, kad „Wagner“ lyderis J. Prigožinas, Dmitrijus Utkinas ir J. Prigožino struktūrų vadovas V. Čekalovas bus laidojami Sankt Peterburge, bet kada ir kur, niekas nežino.

„Viskas įslaptinta. Mūsų niekas neinformuoja“, – „Fontanka“ pareiškė Sankt Peterburgo miesto administracijos šaltinis, komentuodamas galimas „Wagner“ lyderio J. Prigožino laidotuves.

Valerijaus Čekalovo laidotuvės

Anot leidinio pašnekovo, „(laidotuvės organizuojamos) pasirašius slaptumą užtikrinančius dokumentus“.

Antradienio rytą Sankt Peterburgo Serafimovo bei Šiaurinėse kapinėse buvo pastebėta policija. Be to, kaip rašo „Fontanka“, Serafimovo kapinėse buvo asmuo asmuo su „Wagner“ skiriamaisiais ženklais ir gėlėmis, o Šiaurinėse – J. Prigožino bendražygės Alenos Možar automobilis.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Vladimiro Putinas J. Prigožino laidotuvėse nedalyvaus.

„Mes neturime informacijos apie laidotuves. Visgi sprendimą šiuo klausimu priima artimieji ir draugai. Be jų čia nieko negalime pasakyti“, – sakė D. Peskovas.

J. Prigožinas žuvo praėjusią savaitę, Rusijos Tverės srityje sudužus lėktuvui, kuriuo jis skrido. Incidentas įvyko praėjus dviem mėnesiams po to, kai jo vadovaujami samdiniai surengė maištą prieš Rusijos karinę vadovybę. Praeityje J. Prigožinas buvo laikomas V. Putino sąjungininku, tačiau po maišto jis virto „išdaviku“. Nors būta spėlionių, kad, siekdamas atkeršyti, Kremlius galimai prisidėjo prie lėktuvo katastrofos, šis savo ruožtu tokius tvirtinimus atmetė.

Valerijaus Čekalovo laidotuvės
Sankt Peterburgas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)