Indonezijos viceprezidento Jusufo Kallos atstovas Husainas Abdullah nurodė, kad Andrew Chano ir Myurano Sukumarano, vadinamosios Balio devyneto heroino kontrabandininkų gaujos lyderių, egzekucijos atidedamos „dėl techninių priežasčių“, bet daugiau detalių nepateikė.

Indonezijos pareigūnai anksčiau patvirtino, kad 31 metų A.Chanas ir 33 metų M.Sukumaranas pateks į kalinių, kuriems artimiausiu laiku bus įvykdyta mirties bausmė, grupę, nors Australijos premjeras Tony Abbottas ne kartą prašė jų pasigailėti.

Rengianti egzekucijai, abu australai šią savaitę turėjo būti perkelti iš Balio į griežto saugumo režimo kalėjimą Nusakambangano saloje, tačiau šis žingsnis buvo atidėtas, Kanberai paprašius suteikti daugiau laiko tiems vyrams pabūti su savo artimaisiais.

Indonezijos pareigūnai nurodė, kad sprendimas atidėti bausmės vykdymą iš dalies buvo priimtas dėl logistikos sunkumų, tarp jų – dėl vietų stygiaus Nusakambangano kalėjime, kuriame vien per praėjusį mėnesį buvo įvykdytos penkios egzekucijos.

Indonezijos pažadas įvykdyti mirties bausmę australams vėl padidino įtampą Džakartos ir Kanberos santykiuose, kurie jau buvo pradėję gerėti po pernykščių skandalų dėl šnipinėjimo ir prekybos žmonėmis.

A.Chanas ir M.Sukumaranas yra du iš septynių mirties bausmės laukiančių užsieniečių, kurių malonės prašymus atmetė Indonezijos prezidentas.