Antradienį nepilnametė Naujojo Delio policijos nuovadoje pateikė ieškininį pareiškimą. Merginą apžiūrėję medikai konstatavo, kad ji buvo išprievartauta. Nukentėjusiosios pareiškimas buvo persiųstas Džotpuro policijai, ji ir tirs šį atvejį.

Džotpuro policijos komisaro pavaduotojas Ajaypalas Lamba žurnalistams pranešė, kad minėta mergina mokosi Asaramo vadovaujamoje mokykloje, kuri įsikūrusi Čindvaroje, Madja Pradeše.

„Pareiškime teigiama, kad mergina mokykloje pasijuto blogai ir valdžia patarė jos tėvams nuvesti ligonę pas Asaramą, kuris turėtų atlikti specialias religines apeigas, padėsiančias jai pasveikti“, - teigė A. Lamba.

Vėliau guru Asaramas išvyko į savo privatų ašramą, esantį už dvidešimties kilometrų nuo Džotpuro. Rugpjūčio 14 dieną jis pasikvietė merginą čia. Kitą dieną jis paprašė merginos tėvų religinių apeigų metu sėdėti kitoje vietoje. Tada vyras nusivedė ją į savo kambarį ir, kaip manoma, vertė užsiimti ją netradiciniu seksu, grasindamas, kad jeigu ji atsisakys, jo apsauga nugalabys jos šeimą.

Asaramo atstovas spaudai Sunilas Wankhede nesutinka su pareigūnų tvirtinimais: „Merginos teigimu, incidentas įvyko rugpjūčio 15 dieną Džotpure. Tačiau Asaramas Bapu išvyko iš Džotpuro rugpjūčio 11 dieną, tai kaip tai galėjo nutikti?“. Dvasinio lyderio atstovas pridūrė, kad prieš šešiolikmetę bus imtasi teisinių veiksmų.

Utar Pradešo Šahdžadpuro rajone gyvenanti nukentėjusioji ilgą laiką tylėjo apie patirtą prievartą, tačiau ilgiau nebeištvėrė ir prieš kelias dienas prabilo. Paauglės šeima nusprendė antradienį susitikti su dvasiniu lyderiu Delyje, kur jis sakė viešą pamokslą. Kai šeimos nariams nebuvo leista su juo susitikti, jie kreipėsi į policiją.

Sausio mėnesį Asaramas sulaukė visuomenės pasipiktinimo žiniasklaidai pareiškęs, kad Delyje grupinio išžaginimo auka tapusi moteris galėjo išsigelbėti kreipdamasi į užpuolikus kaip į brolius ir prašydama jų pasigailėjimo.