Pasak policijos pareigūnų, 16-metę ir jos motiną, trečiadienį važiavusias autobusu šiaurinėje Pandžabo valstijoje, pradėjo tvirkinti ir grabinėti autobuso konduktorius, valytojas ir dar vienas keleivis, pranešė naujienų agentūra „Press Trust of India“ (PTI). Kai mergaitė pasipriešino užpuolikams, ji buvo išstumta iš važiuojančio autobuso, priklausančio šiaurinės Pendžabo valstijos valdančiajai šeimai.

„Kol policija nesuims Sukhbiro Badalo dėl mano dukros mirties, mes neleisime atlikti jos palaikų skrodimo arba ją kremuoti“, – mergaitės tėvas Sukhdevas Singhas sakė naujienų agentūrai AFP.

S.Singhas tvirtino buvęs spaudžiamas priimti piniginę kompensaciją – 2 mln. rupijų (apie 28 tūkst. eurų), o jo žmona, kuri buvo sunkiai sužeista per tą išpuolį, šiuo metu yra gydoma ligoninėje Mogos rajone.

Policija sakė, kad motina ir dukra važiavo autobusu, priklausančiu bendrovei, kurią valdo Pandžabo valstijos vyriausiojo ministro pavaduotojas Sukhbiras Badalas, bet pareigūnai teigė neturintys jokio teisinio pagrindo kelti jam bylos.

„Mes tiriame šią bylą. Turi būti koks nors teisinis pagrindas apkaltinti asmenį nusikaltimu“, – Mogos policijos viršininkas Jatinderas Singhas Khehra sakė AFP.

Pasak policijos viršininko, palaikų tyrimas yra itin svarbus baudžiamajai bylai, o atsisakymas leisti jį atlikti gali sukelti neigiamų padalinių bylos nagrinėjimui teisme.

Policija dėl minėto smurto suėmė keturis įtariamuosius, tarp kurių yra autobuso konduktorius ir valytojas.

Šis nusikaltimas išprovokavo griežtą opozicijos partijų kritiką valstijos vyriausybei, kuriai vadovauja Sukhbiro Badalo tėvas Prakashas Singhas Badalas.

Tai atgaivino prisiminimus apie šiurpų grupinį išžaginimą ir nužudymą Delyje 2012 metais, kai žagintojų auka tapusi fizioterapijos studentė irgi buvo išmesta iš važiuojančio autobuso, o po dviejų savaičių mirė nuo sužalojimų. Jos mirtis išprovokavo gatvių protestus visoje šalyje ir aršius debatus apie lytinius nusikaltimus.