2007 m. bhut jolokia įtraukė į Guinnesso rekordų knygą kaip aštriausią pasaulyje aitrųjį pipirą. Jis auginamas ir valgomas Šiaurės Rytų Indijoje, juo gydomi skrandžio negalavimai, be to, jis padeda įveikti alinančius vasaros karščius.

Aštrumui matuoti skirtoje Skovilio (angl. Scoville) skalėje aitrusis pipiras turi daugiau nei milijoną vienetų. Klasikinis „Tabasco“ padažas turi nuo 2 500 iki 5 000 tūkst. Skovilio vienetų, Jalapeno pipirų aštrumas matuojamas nuo 2 500 iki 8 000 vienetų.

„Po tyrimų Indijos krašto apsaugos laboratorijose paaiškėjo, kad granatos su aitriaisiais pipirais tinkamos naudoti, tai patvirtino ir Krašto apsaugos tyrimo, ir plėtros organizacijos mokslininkai“, – informavo atstovas spaudai AP korespondentą.

„Be abejonės, tai bus efektyvus netoksinis ginklas, aitrus jo kvapas gali skelti teroristams dusulį ir todėl priversti išlįsti iš slaptaviečių“, – teigė tyrimų laboratorijos direktorius R. B. Srivastava.

Taip pat norima pagaminti aerozolinių purškiklių moterims, kurių pagrindas būtų aitrieji pipirai bhut jolokia. Juos galėtų naudoti ir policija. Šiuo metu atliekami tyrimai.