Anot duomenų, dronas skriejo JAV ginkluotųjų pajėgų kryptimi. JAV pajėgų vadas vietoje tai įvertino kaip „potencialią grėsmę“. Tada F-16 tipo amerikiečių naikintuvas bepilotį numušė. P. Ryderis pabrėžė, jog šiuo metu nėra informacijos, kad Turkija tyčia taikėsi į JAV kariškius. Amerikiečių kareiviai nenukentėjo.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas su turkų kolega aptarė incidentą, sakė Pentagono atstovas. „Niekada nesuabejosime legitimia Turkijos teise ginti savo tautą nuo teroristų“, – pabrėžė jis. Vašingtonas esą tvirtai palaiko NATO partnerę kovoje su PKK.

Anot „Reuters“, Turkijos gynybos ministerija pradžioje neigė, kad numuštas objektas yra turkų dronas.

Incidentas įvyko po to, kai žiniasklaida pranešė, kad turkų pajėgos Šiaurės Sirijoje pradėjo puolimą raketomis „oras–žemė“. Pasak valstybinės stoties TRT, kuri remiasi saugumo pajėgomis, Turkijos ginkluotosios pajėgos atakavo „teroristinius taikinius“ Sirijos šiaurėje ir šiaurės rytuose. Ir iš Sirijos pusės būta pranešimų apie seriją atakų iš Turkijos, kai dronai įsiveržė į regiono oro erdvę ir, be kita ko, smogė infrastruktūros objektams, taip pat dujų ir naftos stotims. Kelios dienos prieš tai uždrausta kurdų Darbininkų partija (PKK) surengė išpuolį Turkijos sostinėje Ankaroje.

JAV parama kurdų pajėgoms YPG Šiaurės Sirijoje jau seniai kelia įtampą su Turkija, kuri šias pajėgas laiko PKK sparnu. Nepaisant to, JAV ir Turkijos kariškiai paprastai glaudžiai bendradarbiauja vykdydami oro manevrus Sirijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją