Delegacijai, kuriai priklauso kelių partijų atstovai, vadovauja Prancūzijos Senato Europos reikalų komiteto vicepirmininkas Cyrilas Pellevatas.

Dešimtmečių senumo konfliktas su komunistine vadovybe Pekine paaštrėjo, kai rugpjūtį Taivane apsilankė JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nnacy Pelosi. Tai buvo aukščiausio rango vizitas iš JAV per ketvirtį amžiaus. Pekinas atmeta oficialius kitų šalių kontaktus su Taipėjumi, nes laiko salą savo dalimi. Taivanas tuo tarpu laiko save nepriklausomu.

Reaguodama į N. Pelosi vizitą, Kinija pradėjo plataus masto pratybas ir nuo tada išlaiko karinį spaudimą Taivano sąsiauryje aktyviau naudodama karo laivus ir karinius lėktuvus. Taivano prezidentė Tsai Ing-wen antradienį teigė, kad padėtis lieka įtempta, o Kinijos grėsmė tęsiasi – be kita ko, karo lėktuvams įsiveržiant į Taivano oro erdvės kontrolės zoną.

Prancūzų politikų vizitai Taivane iš tikrų nėra nieko neįprasta. Per praėjusius dvylika mėnesių Taipėjuje lankėsi trys kitos parlamentarų grupės. Tačiau dėl naujos įtampos pastarajam vizitui skiriamas ypatingas dėmesys. Rudenį į Taivaną ketina vykti ir vokiečių parlamentarai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją