Apie tai jis rašo socialiniame tinkle „VKontakte“.

I. Girkino teigimu, kol Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas laukia taikaus situacijos sureguliavimo, Ukraina nepaprastai greitai stiprina savo kariuomenę, o tai reiškia, kad ji nebejotinai puls separatistus Donbase.

„Per šią žiemą sankcijos turėtų labai stipriai pakenkti rusų pasirengimui ginti „rusiškąjį pasaulį“, itin stipriai tai gali sumažinti mūsų valdininkų ištikimybę, kuri ir be to kelia abejonių“, – obozrevatel.com cituoja I. Girkiną.

Jis vardija pasekmes, gresiančias Rusijai: visišką separatistų sunaikinimą, ekonomikos krachą, nusivylimą ir kt.

„Rusija bus priversta vėl rinktis, neturėdama jokių alternatyvų, – rimtai kariauti ar galutinai ir negrįžtamai atiduoti „Novorosiją“. Pavasarį Rusija palūš arba prausis krauju. Pirmo varianto atveju, iš karto užlipsime ant „grėblio nr. 4“ Kryme, alternatyvos tokios pačios. Horizonte pasirodys Maskvos Maidanas (ekonominis krachas kartu su jau nebeslepiama rusų tautos išdavyste – tai junginys, galintis įsiutinti ne tik „baltaraištininkus“, tačiau ir daug didesnę patriotiškai nusiteikusių šalies gyventojų dalį)“, – rašo jis.

„O tada visa mūsų daug mėnesių trukusi centrinių televizijos kanalų transliuojama „patriotinė propaganda“ ims veikti Maidano naudai. Lygiai taip pat, kaip patriotinė „didžiosios Serbijos“ propaganda suveikė po Kosovo prieš ją vykdžiusį Miloševičių. Savotiškas bumerangas“, – tęsė I. Strelkovas.

Daugelis Rusijos ekspertų ir žurnalistų yra teigę, kad Kremlius nusprendė atsikratyti V. Putino sugalvotos „Novorosijos“, taip pat ir taip vadinamųjų Luhansko ir Donecko liaudies respublikų, įpiršdamas jas Ukrainai kaip autonomijas.

Rusijos valstybinės naujienų agentūros ITAR–TASS ekspertas Anatolijus Nesmijanas yra teigęs, kad „Novorosijos“ atsikratymo procesui vadovauja Rusijos vicepremjeras Vladislavas Surkovas.