Skrydžių sekimo sistema „FlightRadar24“ rodo, kad Rusijos karinių oro pajėgų lėktuvas Il-62M išskrido iš Maskvos ir atvyko į Pchenjaną antradienio rytą. Lėktuvo registracijos numeris rodo, kad tai tas pats lėktuvas, kurį Rusija į Šiaurės Korėją išsiuntė rugpjūtį, praėjus kelioms dienoms po gynybos ministro Sergejaus Šoigu apsilankymo Pchenjane, kur Kimas jam parodė turimus ginklus.

Iš „FlightRadar24“ duomenų taip pat matyti, kad lėktuvas ketvirtadienį grįžo į Rusiją dvi dienas prabuvęs Šiaurės Korėjoje.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida apie skrydį nepranešė, o Rusijos gynybos ministerija į prašymą pakomentuoti neatsakė.

Tyla dėl skrydžio leidžia manyti, jog lėktuve buvo kariškiai, skridę derėtis dėl ginklų ar technologijų perdavimo.

Šiaurės Korėja beveik nevykdo tarptautinio oro susisiekimo nuo tada, kai 2020 metų pradžioje, prasidėjus pandemijai, uždarė savo sienas. Dviejų lėktuvų atskridimas per mažiau nei du mėnesius pabrėžia bendradarbiavimą tarp Rusijos ir KLDR, kurios suartėjo JAV ir jų partnerėms stengiantis jas abi izoliuoti tarptautinių sankcijų pagalba.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas kitą mėnesį planuoja vykti į Pchenjaną, kad parengtų susitarimus tarp Rusijos ir Šiaurės Korėjos vadovų.