Žmonės, kurie buvo nugabenti į Raudonojo Kryžiaus administruojamą centrą, nurodė esantys iš Egipto, Bangladešo, Sirijos, Sudano, Eritrėjos, Etiopijos, Maroko ir Pakistano. Dar 48 asmenys išsilaipino netoliese esančioje Isola dei Conigli.

Lampedūza praėjusiais mėnesiais atsidūrė tarptautinio dėmesio centre, nes smarkiai išaugo skaičius migrantų, atplaukusių į šią piečiausiai esančią Italijos salą. Vidaus reikalų ministerija penktadienį pranešė, kad šiais metais valtims Italiją jau pasiekė 142 384 žmonės. Per tą patį 2022 m. laikotarpį jų buvo 82 152.

Prie Ispanijos Kanarų salų žuvo du migrantai, daugiau nei 200 išgelbėti

Pirmadienį netoli Ispanijos Kanarų salų gelbėjant laivą, kuriame buvo susigrūdę 209 migrantai, rasti du mirę žmonės, pranešė gelbėtojai.

Kūnai buvo rasti per operaciją už 15 kilometrų į pietus nuo Tenerifės, pranešė Ispanijos gelbėtojai.

Laive buvo 154 vyrai, 21 moteris ir 34 nepilnamečiai, naujienų agentūrai AFP sakė gelbėjimo tarnybos atstovas ir pridūrė, kad keli žmonės buvo „negeros būklės“. Jokių duomenų apie du žuvusiuosius nepateikta. Išgelbėtieji buvo nuvežti Los Kristianoso uostą.

Sugriežtinus kontrolę Viduržemio jūroje, maršrutą į Kanarus pastaraisiais metais renkasi nuo skurdo ir konfliktų Afrikoje į Europą bėgantys migrantai.

Naujausi Ispanijos vidaus reikalų ministerijos duomenys rodo, kad nuo sausio 1 d. iki spalio 15 d. Kanarus pasiekė 23 537 migrantai - 79 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Vien per pirmąsias dvi šio mėnesio savaites atvyko 8 561 migrantas, tai – dviejų savaičių rekordas nuo ankstesnės krizės 2006 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją