„Manau, kad esame pasaulio istorijos lūžio taške, - sakė jis trečiadienį amerikiečių kariams Midenhalo karinėje bazėje Rytų Anglijoje. – Jūs geriau nei kas kitas žinote, kad demokratija neatsiranda atsitiktinai. Mes turime ją ginti, Mes turime ją stiprinti“. Ir pridūrė: „Turime diskredituoti tuos, kurie galvoja, kad demokratijos laikmetis baigėsi“.

Likus savaitei iki savo susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, J. Bidenas sakė, kad nori nuspėjamų santykių su Maskva. „Mes neieškome konflikto su Rusija. Mes norime stabilių, nuspėjamų santykių“, - teigė jis.

JAV vadovas įspėjo Maskvą, kad Vašingtonas reaguos, jei Rusijos vyriausybė imsis „kenksmingų veiksmų“, pavyzdžiui, pažeidinės kitų šalių suverenumą. Jis esą susitiksiąs su V. Putinu, „kad pasakytų jam tai, ką norėtų pasakyti“ – ir tai tik po susitikimo su „savo artimiausiais demokratijos partneriais“.

Likus dviem dienoms iki G7 viršūnių susitikimo Kornvalyje, J. Bidenas su pirmąja ponia Jill Biden trečiadienio vakarą atvyko į Didžiąją Britaniją. Tai pirmoji prezidento kelionė į užsienį nuo kadencijos pradžios sausį.

Ketvirtadienį Kornvalyje numatytas dvišalis J. Bideno susitikimas su britų premjeru Borisu Johnsonu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)