Rusų diversantas Igoris Girkinas, vadovavęs prorusiškiems smogikams Ukrainos rytuose, prisipažino, kad balandžio pradžioje perėjo Rusijos ir Ukrainos sieną su 52 žmonių būriu. Apie tai jis papasakojo rusiškam leidiniui svpressa.ru.

Taip pat jis papasakojo daug detalių apie savo veiklą Kryme ir Slovjanske. Jis pareiškė, kad tikėjosi, jog Donbasą aneksuos Rusija pagal „Krymo scenarijų“, rašo UNIAN. 
 
„Kai prasidėjo Slovjansko epopėja, aš planavau viską padaryti kaip Kryme, vyliausi, kad viskas bus pagal Krymo scenarijų. T. y. buvo planuota padėti vietos lyderiams ir kovotojams įtvirtinti liaudies valdžią, surengti referendumą, prisijungti prie Rusijos, o tai buvo mūsų bendras tikslas ir jų tikslas pirmiausia. Kurio jiems niekas nepiršo, tai buvo jų nuoširdus noras. Ir po šito, neišeinant iš šešėlio, dingti iš ten, kaip iš Krymo“, - pareiškė diversantas.

Pasak jo, kad paremtų „taikius mitingus“ Slovjanske, sieną perėjo 52 žmonių būrys. Jie buvo „aprengti vienoda uniforma, maždaug vienodai ginkluoti ir gana gerai aprūpinti“.

„Mes nuvažiavome į Slovjanską. Atvykus mūsų laukė apie 300 aktyvistų, pasirengusių bet kokiems veiksmams kartu su mumis. Mes iš karto susijungėme su šia grupe ir šturmavome Vidaus reikalų valdybą. Ją mes užėmėme per dvi valandas, o dar po valandos – Saugumo tarnybos valdybą. Tuometinė miesto valdžia laikėsi neutralios pozicijos, jos pastatą užėmėme be mūšio“, - pasakojo I. Girkinas.

Jis atskleidė įdomią detalę apie savo atvykimą į Krymą – pareiškė, kad ten jis jau buvo likus dviem paroms „iki visko pradžios“. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (426)