Izraelio kariuomenei naikinant karą pradėjusios organizacijos „Hamas“ taikinius Gazos Ruože ir primygtinai siūlant taikiems gyventojams pasitraukti į saugesnes vietas, teroristai išplatino vaizdo įrašą, kuriame demonstruoja tariamą „rūpestį bei užuojautą“ įkaitais tapusiems izraeliečių vaikams.

Nurodoma, kad šis vaizdo įrašas darytas praėjusį šeštadienį, teroristams užėmus „Holet“ kibucą. Izraelio šaltiniai praneša, kad išpuolio metu buvo nužudyta 13 izraeliečių.

„Hamas“ propagandinis vaizdo klipas sumontuotas iš kelių trumpų įrašų, juo tarsi bandoma pademonstruoti teroristinės organizacijos smogikų žmogiškumą.

Rodoma, kaip „Hamas" narys tvarsčiu apvynioja sužeisto mažo vaiko koją, automatais ginkluoti vyrai nešioja mažus vaikus, glosto jiems nugaras ir kalbasi su jais. Vienas teroristų supa vežimėlį su jame gulinčiu vaiku, girdėti, kaip vaikas verkia.


Izraelio leidinys „The Jerusalem Post“ publikacijoje teigia, prieš duodamas atsigerti įkaitu paimtam vaikui, teroristas jį ragina ištarti islamistų dažnai naudojamą frazę. Atkreipiamas dėmesys, kad vaizdo klipe nesama jokių užuominų apie vaikų tėvus ir jų likimą.

„Vyras angliškai taria vaikui: „sakyk „bismillah" (Alacho vardu, religinė formulė, kuria musulmonai pradeda bet kokį darbą – red.)", vaikas jam atsako „bismillah". „Yallah, gerk", – sako ginkluotas vyras berniukui. Tada vaikas pradeda gurkšnoti“, – rašo „The Jerusalem Post“.

Šis vaizdo įrašas netrukus išplito Izraelio socialiniuose tinkluose, sulaukė įvairių vertinimų. Su šalies ginkluotosiomis pajėgomis susijęs šaltiniai spėja, kad tokiu būdu pasiųsta dviprasmiška žinutė: kūdikius žudę, juos deginę, galvas pjaustę teroristai bando demonstruoti tariamą „humaniškumą“, kita vertus – prieš rengiamą Izraelio kariuomenės sausumos operaciją Gazoje perduodama žinia, kad šie vaikai ir kiti įkaitai bus naudojami it gyvasis skydas.

Socialiniuose tinkluose šis vaizdo įrašas interpretuojamas ir kitame kontekste. „Hamas“ teroristų rėmėjai tikina, kad Izraelį užpuolę teroristai iš tiesų yra humaniški ir vaikus mylintys vyrai, kovojantys dėl savo laisvės.

„Hamas" teroristai nusifilmavo su įkaitais paimtais izraeliečių vaikais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)