„Nė vienas užsienietišką pasą turintis asmuo negalės išvykti iš Gazos Ruožo, kol sužeistieji, kuriuos reikia evakuoti iš ligoninių šiauriniame Gazos Ruože, nebus nugabenti į Rafos terminalą“, – sakė pavardės nenorėjęs skelbti pareigūnas.

JAV duomenimis, „Hamas“ mėgino per vienu metu atvertą Rafos perėją iš Gazos Ruožo išgabenti kai kuriuos savo teroristus.

Iš viso nuo trečiadienio šimtai žmonių per Rafos perėją paliko Gazos Ruožą. Egiptas ketvirtadienį pareiškė, kad padės iš palestiniečių teritorijos evakuoti „apie 7 000“ užsieniečių ir dvigubą pilietybę turinčių asmenų.

Rafos perėjimo punktas Gazos Ruože, kurio vienintelio nekontroliuoja Izraelis, buvo atidarytas pasiekus susitarimą tarp Egipto, „Hamas“ ir Izraelio, kuriam tarpininkavo Kataras, suderinęs tai su JAV. Prieš tau per perėją buvo praleidžiamos tik pagalbos vilkstinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)